Akü Kış Bakımı İçin İnci Akü’den Kıymetli Tavsiyeler

Selinx1

New member
Dünyanın güç uzmanı İnci Akü soğuk, yağmurlu ve rüzgârlı hava şartlarının tesirini gösterdiği kış aylarında, şoförlerin akü kış bakımını yaptırması gerektiğine dikkat çekiyor. Kış mevsiminde, akünün kullanım ömrünü uzatan ve inançlı bir seyahat için gerekli olan tedbirleri hatırlatan İnci Akü, uygulama ve hizmetleriyle de her vakit şoförlerin yanında olmaya devam ediyor. İnci Akü yetkilileri, aracın teknolojisine ve elektriksel donanımına uygun hakikat aküyü kullanmanın ehemmiyetine değinerek İnci Akü “Akünü Bul” uygulamasına da dikkat çekiyor.

İnci Holding ve GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa’nın lokomotif markası İnci Akü, kış aylarında inançlı ve konforlu bir seyahat için akü kış bakımının kıymetine dikkat çekiyor. İnci Akü, nizamlı bakımların akünün kullanım ömrünü uzatacağını ve kış aylarının olumsuz hava şartlarından korunmak için gerekli olduğunu belirtiyor.

Akü bakımı araçtan araca farklılık gösteriyor

Kış aylarında düşen sıcaklıkların, akülerin güç kaybetmesine ve çalışma sistemlerinde kimi aksaklıklara niye olabildiğini aktaran İnci Akü yetkilileri, aracın teknolojisine ve elektriksel donanımına uygun gerçek aküyü kullanmanın hayli kıymetli olduğuna değindi. Yetkililere bakılırsa, aracın donanımı ve elektriksel gereksinimine uygun güçte akü kullanması hem akü ömrünü birebir vakitte aracın performansını direkt etkileyen bir faktör. Bu doğrultuda “Akünü Bul” uygulaması yardımıyla aracınız için en uygun aküyü aracınızın markası, modeli ve üretim yılı üzere parametrelerin hesaba katıldığı bir sınıflandırmayla İnci Akü’den öğrenebilirsiniz. Uzun müddet kullanılmayacak araçların periyodik bakımlarında, bilhassa açık sistem akülerin elektrolit düzeyleri denetim edilmeli, akü üzeri her vakit pak olmalı ve oksitlenmeye karşı kutup başları sıcak su ile temizlenip, ince bir katman vazelin ile yağlanmalıdır. Araçta ek tesisat varsa alternatör sistemi besliyor mu denetim edilip, araç şarj voltajı ölçülmelidir. Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştüğünde akünün performansı neredeyse yarı yarıya azaldığı için araç rölantide çalıştırılarak motor sıcaklığının en az 90’C gelmesi beklenmelidir ve çok soğuk havalarda mümkünse araç kapalı bir park alanına bırakılmalıdır.

V kayışını kesinlikle denetim ettirin

Düzenli bakımı yapılmamış, kirlenmiş aküler kış aylarında daha kolay arızalanır. Bunun önüne geçmek ve elektrik kaçağını engellemek için aküyü kirden arındırmak gerektiğini belirten İnci Akü yetkilileri akünün şarj kapasitesi denetim edildikten daha sonra sistemsel arızadan kaynaklanan eksik şarj etme durumu var ise şarj desteği yapılmasını tavsiye ediyor. Akünün V kayışının kaydırma yapıp yapmadığının ve şasiyle ilişkisinin olduğu yerde paslanma olup olmadığının denetiminin de hayli değerli olduğuna değinerek araç muhakkak bir süre için kullanılmayacaksa akü ile kutup başı kablosunun irtibatının kesilmesini öneriyor. Yetkililere bakılırsa uzun bir müddetnin akabinde birinci sefer çalıştırılan araçların aküsünde şarj badiresinin oluşmasını önlemek ismine ise 20-30 dakika rölantide çalıştırmak ya da en az bir o kadar aracı kullanmak tesirli bir sonuç verecektir.

İnci Akü’den şoförlere ipuçları

İnci Akü’nün müşteri odaklı anlayışının bir yansıması olarak geliştirilen yenilikçi Akümgelsin hizmeti, 444 5 258 (AKÜ) sınırının yanı sıra web sitesi ile de şoförlerin yardımına koşuyor. akumgelsin adresi üzerinden anında akü taleplerini ulaştırabilen şoförler, Akümgelsin’in yerinde hizmetinden süratli bir biçimde faydalanabiliyor.

Müşterilerinin gereksinimlerine en gerçek vakitte karşılık vermeye odaklanan İnci Akü, web sitesinde yer alan Akünü Bul uygulamasıyla aracın markası, üretim yılı, modeli ve motor hacmine bakılırsa en uygun İnci Akü eserini tavsiye ediyor. Türkiye genelinde yüzlerce bayi ve servis noktası ile geniş bir hizmet ağına sahip olan İnci Akü’nün bu uygulaması yardımıyla şoförler, en gerçek akünün yanı sıra araç kategorisi, vilayet, ilçe ve servis tipi kriterlerine bakılırsa en yakın İnci Akü satış ve servis noktalarına da erişebiliyor. İnci Akü’nün ‘Akünü Bul’ uygulaması için web sitesini (inciaku) ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı