Ali Kibar: “Assan Foods’un küresel pazarlarda yeni başarılara koşacağına inanıyorum”

Selinx1

New member
Türkiye’nin en büyük ketçap, mayonez ve sos üreticisi Assan Foods, mevsimin birinci hasadı domateslerin Susurluk Fabrikası’na gelişini çiftçilerle birlikte kutladı. Merasim, Kibar Holding İdare Şurası Lideri Ali Kibar konut sahipliğinde, çiftçiler, Kibar Holding ve Assan Foods yönetici ve çalışanlarının iştirakiyle gerçekleştirildi.

Dönem açılış merasiminde bir konuşma yapan Kibar Holding İdare Şurası Lideri Ali Kibar, Haziran ayında Kibar Holding ve Kraft Heinz içinde, Assan Foods paylarının devredilmesine ait imzalanan pay satış kontratı ile ilgili olarak, “Bizler için Assan Foods’un imza attığı muvaffakiyetlerin doğal bir kararı olarak bugün gelinen nokta bir gurur vesilesidir; siz pahalı çiftçi kardeşlerimizden müşterilerimize ve tüketicilere tüm paydaşlarımıza sunulan bedellerin, önümüzdeki periyotta daha da fazla artacağına inancımız ise farklı bir memnuniyet deposudur. Bugüne dek başarıyı, emeği, ürettiğimiz pahaları paylaştık, artık de tüm bunların getirdiği gururu ve parlak geleceğin verdiği memnunluğu paylaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Kibar Holding bünyesinde 1998 yılında kurulan ve bugün gelinen noktada günde 4.500 ton taze domates işleyebilme, 4 milyon adet ambalajlı eser üretebilme kapasitesiyle Türkiye’nin ketçap, mayonez ve sos kategorilerinde en büyük üreticisi olan Assan Foods, klasikleşen “Domates Sürece Dönemi Açılış Töreni”ni Susurluk Fabrikası’nda gerçekleştirdi.

Salça üretiminde kullanılan endüstriyel domatesin en ağır yetiştirildiği bölge olan Karacabey Ovası’nın yanında, Susurluk’ta şurası Assan Foods fabrikasında gerçekleşen ve mevsimin birinci domates hasadının Susurluk Fabrikası’na gelişinin, çiftçilerle birlikte kutlandığı merasime, Kibar Holding İdare Konseyi Lideri Ali Kibar, Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ve Assan Foods Genel Müdürü Hakan Koçoğlu mesken sahipliği yaptılar.

Merasimdeki konuşmasında, Haziran ayında Kibar Holding ve Kraft Heinz içinde, Assan Foods paylarının satışını öngoren bir mutabakat imzalandığını hatırlatan Kibar Holding İdare Heyeti Lideri Ali Kibar, iki şirket içinde başlayan ve daima gelişerek süren ticari ilginin, Türkiye iktisadına direkt yabancı yatırım pahası sağlayan bir biçime dönüşmekte olduğunu söz etti.

Ali Kibar, kelamlarına şu biçimde devam etti: “Bu satış süreci, Rekabet Kurumu ve birtakım onay süreçleri kademesindedir. Öte yandan, tüm dünyanın pandemiden etkilendiği bir periyottaki bu yatırım daha da manalı hale gelmektedir. 1998 yılından bu yana siz bedelli çiftçilerimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimiz başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte geliştirdiğimiz emek ve muvaffakiyet seyahatimizde, ne kadar pahalı bir noktaya geldiğimizi görmekteyiz. Kurulduğumuz günden bu yana, yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki performansımız, milletlerarası standarttaki üretim anlayışımız, geniş ve inovatif eser portföyü ile rakiplerinden ayrışan Assan Foods’un bu başarısı, hepimizin ortak azmi ve çabalarının kararıdur. Bugün bu başarıda hisse sahibi ve teşekkür hak eden siz bedelli dostlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla birlikteiz.”

Kibar Holding İdare Heyeti Lideri Ali Kibar, konuşmasını, “Bizleri burada daima konutumuzda hissettiren, yıllarce gurur ve memnunlukla iş birliği ve paydaşlık yaptığımız siz pahalı çiftçi kardeşlerimize, bizlere her vakit pak, kaliteli domatesleri getirdiğiniz ve sürdürülebilir kaliteli ham maddeyi sağladığınız için teşekkür ediyorum. Assan Foods bünyesindeki tüm çalışma arkadaşlarıma, bilgili, azimli ve tutkulu çalışmalarıyla toprağın rahmeti ve çiftçi kardeşlerimizin emeğini, müşterilerimiz ve ülkemiz iktisadında katma bedele, dünyanın birfazlaca noktasında beşerler için sağlam lezzetlere dönüştürdükleri ve bu başarılı iş modeline katkıları için teşekkür ederim. Tüm müşterilerimize, tedarikçilerimize, bizlere olan itimatları ve bizleri her vakit daha uygununu yapmaya teşvik ettikleri için, Kamu ve mahallî yöneticilerimize, dayanaklarıyla her vakit yanımızda oldukları için; Kraft Heinz idaresine, Assan Foods’un ve Türkiye’nin potansiyeline olan inançları ve Assan Foods’un ürettiği pahaları büyütmeye yönelik, yakından görmüş olduğumuz istek ve azimleri için teşekkürlerimi sunmak istiyorum” kelamlarıyla sürdü.

“Assan Foods’un küresel pazarlarda yeni başarılara koşacağına inanıyorum”

Konuşmasında “Bizler için Assan Foods’un imza attığı muvaffakiyetlerin doğal bir kararı olarak bugün gelinen nokta bir gurur vesilesidir; siz pahalı çiftçi kardeşlerimizden müşterilerimize ve tüketicilere tüm paydaşlarımıza sunulan bedellerin, önümüzdeki devirde daha da fazla artacağına inancımız ise başka bir memnuniyet deposudur” vurgusuna yer veren Ali Kibar, “ Bu pahaların, Kraft Heinz’ın işlerine olduğu kadar, Assan Foods’a, tüm paydaşlarımıza ve bölgemizin gelişmenine ek kıymetli yeni yatırımlarla katkılar sağlayacağına, önümüzdeki devirde çiftçi kardeşlerimizin, çalışma arkadaşlarımızın, fabrikamızın, Colorado, Kingtom, Oba üzere markalarımızın fazlaca daha âlâ yerlere geleceğine; Assan Foods’un, küresel pazarlarda yeni başarılara koşacağına inanıyorum” dedi.

“Gururu ve Memnunluğu Paylaşıyoruz”

Ali Kibar, kelamlarına şu biçimde devam etti: “İyisiyle kötüsüyle yılları bir arada yaşadık ve artık de daha hoş süreçleri bir arada karşılamaya hazırlanıyoruz. Bugüne dek başarıyı, emeği, ürettiğimiz pahaları paylaştık, artık de tüm bunların getirdiği gururu ve parlak geleceğin verdiği memnunluğu paylaşacağımıza inanıyorum. Dünden bugüne, bugünden yarına bizlerle olacağınıza olan inancımızla bu özel günümüzde sizlere teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Merasim kapsamında, bir daha klasikleştiği üzere, üç sene boyunca taahhütlerini eksiksiz yerine getiren çiftçilere de Çiftçi Bağlılık mükafatları verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı