Android ve iOS cihazlarda Instagram yayın kanalı nasıl oluşturulur?

uzman

Active member
Instagram’ın annesi Meta kısa süre önce, mesaj göndermek için Kanallar özelliklerinin kullanıma sunulduğunu duyurdu. O zamandan beri dünya çapında kullanıma sunulan özellik, daha önce belirli içerik oluşturucular ve kullanıcılarla sınırlıydı. Sosyal medya platformu, bu yıl şubat ayında yayın kanalı özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik, içerik oluşturucuların yayın kanallarının davet edilen ve abone olunan takipçileriyle metin, Haber ve fotoğraf güncellemelerini paylaşmasına olanak tanır. Yayın kanallarında sadece içerik oluşturucuların mesaj gönderebileceğini belirtmek gerekir. Takipçiler yalnızca içeriğe tepki verebilir veya anketlerde oy kullanabilir.

15 Haziran tarihli bir blog gönderisinde Meta, yayın kanallarının küresel lansmanını duyurdu. Bir içerik oluşturucu, kanal oluşturma erişimi elde ettikten sonra mesaj gönderebilir ve takipçilerini davet edebilir. Takipçiler, içerik oluşturucudan herhangi bir güncelleme varsa, kanala katıldıklarında bildirim alacaklardır. Ancak tüm Instagram kullanıcıları kanaldaki içerikleri görebilir.

Takipçiler istedikleri zaman kanaldan ayrılabilir veya bildirimleri kapatabilir.

Bir Instagram içerik oluşturucusuysanız ve Android veya iOS cihazında bir yayın kanalı oluşturmak istiyorsanız, lütfen aşağıdakileri yapın:

1. Adım: Instagram sayfanızı açın ve akışın sağ üst kısmından Messenger’ı seçin

2. Adım: Sağ üstteki mesajı düzenle veya oluştur simgesine dokunun

Adım 3: Şimdi “Yayın kanalı oluştur” seçeneğini seçin.

3. Adım: Yayın kanalınıza bir ad verin ve hedef kitlenizi seçin

4. Adım: Profilinizden kanalı seçebilirsiniz

Adım 5: Son olarak, Yayın Kanalı Oluştur’a dokunun.

Kullanıcılar, yayın kanalına katılmak için içerik oluşturucu tarafından paylaşılan erişim bağlantısına tıklayabilir veya Instagram profillerine sabitlenen bağlantıya dokunabilir. Yayın Kanalına Katıl’ı seçtikten sonra, güncellemeler olduğunda bildirim almak için abone olurlar. Takipçiler ayrıca içeriğe tepki vererek veya anketlere katılarak dahil olabilir. Ancak mesaj gönderemezsiniz.

Apple’ın yıllık geliştirici konferansı çok yakında. Şirketin ilk karma gerçeklik başlığından yeni yazılım güncellemelerine kadar, Gadgets 360 podcast’i Orbital’de WWDC 2023’te dört gözle beklediğimiz her şeyi ele alıyoruz. Orbital, Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music’te ve podcast’lerinizi aldığınız her yerde mevcuttur.
Ortaklık bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir – ayrıntılar için Etik Beyanımıza bakın.