Avrasya Bölgesinin En Büyük Kozmetik Fuarı BeautyEurasia Son Gününde de Ses Getiren Etkinliklerle Devam Etti

Selinx1

New member
Hyve Group tarafınca organize edilen ve Avrasya’nın en büyük kozmetik fuarı olan 16. Milletlerarası Kozmetik, Hoşluk ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia’nın üçüncü gününde de konferanslar, teknolojik sunumlar ve saç gösterileri tüm süratiyle devam etti.

Pandemi daha sonrası devirde dünyada gerçekleştirilen birinci hoşluk ve kozmetik fuarı olma özelliğini taşıyan ve bölüme taraf veren kurum ile kuruluşların iş birliğinde düzenlenen dal profesyonelleri ve influencerları ağırlayan fuar; sektörel trendler, teknolojik gelişmeler, piyasa tahlilleri ve ihracatı artırmak başlıklı konularda bilgiler aktarıldı. Ayrıyeten BeutyEurasia, yabancı yatırımcılar, mahallî üreticiler, satın almacılar ve karar vericiler için sektörel bir yol haritası oluşturuyor.

Age Provocateur kurucularından His Birecikli ve Gülşah Akın’ın yönettiği konferansa HifaceApp Kurucusu Hüseyin Tamer ve Melo App CEO’su Melis Bilgili Baki konuşmacı olarak katıldı.

HifaceApp Kurucusu Hüseyin Tamer, geliştirdikleri HIFACEAPP uygulamasıyla ilgili şunları söylemiş oldu:“HIFACEAPP, artırılmış gerçeklik dayanağıyla kozmetik mamüllerini satın almadan evvel denemenizi sağlıyor. İster bilgisayarlardan ister taşınabilir aygıtlardan giriş yapıp kullanabiliyorsunuz. Geliştirdiğimiz uygulama, yeni kuşak bir kullanıcı tecrübesi yaratıyor ve iade oranlarını azaltıp satışları artırıyor. Müşteri memnuniyetinin yükselmesini sağlıyor. Pandemi öncesine göre e-ticaret kullanmasının 159 arttığını düşünürsek amaç kitle için pek yararlı olduğunu söyleyebiliriz… şahsi bakım mamüllerinin online satış oranları da bir çok yüksek. Pandemi, alışkanlıklarımızı önemli manada değiştirdi. Insanların artık dışarı çıkmadan, eserleri konutlarında deneyerek alacaklarını düşünüyoruz. Ipad, taşınabilir aygıtlar hatta akıllı TV’lerinizde bile bu uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Yurt haricinde bilhassa giysi alanında da bu teknolojiler kullanılmaya başlandı.”

Melo App CEO’su Melis Bilgili Baki ise pandemi şartlarında geliştirdiği Melo App hakkında“Melo App, şahsi bakım ve hoşluk hizmetlerine meskeninizde ulaşmanızı sağlayan birinci uygulama oldu. 17 binden çok kullanıcımız var. Bunların binden çoksı hoşluk uzmanı, kuafor ve berberlerden, alanlarında uzmanlaşmış profesyonellerden oluşuyor. Bu hizmetleri Melo App ile alabiliyorsunuz. Bir yemek siparişi kadar süratli biçimde ödeme yapıp meskeninize ya da istediğiniz ortama çağırabiliyorsunuz. hiç bir ek fiyat ödemeden, uygulamamız vasıtasıyla bu hizmetlere ulaşabiliyorsunuz. Uzmanlarımız da kuaförler ve berberler kapalıyken ekstra para kazanmaya başladılar bu biçimdece. Dijital bir hizmet sunmamızın en kıymetli niçiniyse vakit. Vakit kazandıran bir uygulama sunuyoruz. Bir sefer hizmet alıp uygulamamızı tekrar kullananların oranı da 78 üzere yüksek bir sayı. Artık vakit epey pahalı.” dedi.

BeautyEurasia’nın bir daha sonraki konferansında ise Selin Beuty’nin kurucusu ve sahibi Selin Ciğerci, Bir Girişimcinin Markalaşmış Muvaffakiyet Kıssası başlıklı konferansta iştirakçilere ve girişimcilere marka serüvenini anlattı. Ciğerci,“Markamın o kadar hoş bir kıssası var ki… Ben makyaj yapmayı bilmeyen bir insandım bu kozmetik işlerine girmedilk önce… Bir baktım ki yurt haricinde bu işler fazlaca moda. Yurt haricinden, Kanada’dan kirpik getirttim, tanıtımını yaptım, tıpkı günün akşamına tükendi. Yanlış anlaşılma olmasın, 10.000’e yakın kirpikten bahsediyoruz. İşini âlâ yapmak, âlâ yaptığını hissettirmek hayli kıymetli. En başa dönecek olursak; DJ’lik yaparken 40 bin TL kredi çektim ve kozmetik işine girdim. Kirpik, krem derken eser çeşitliliğimiz de bir çok gelişti. Eczanelerde satacak kadar âlâ kimyagerlerle çalıştık. Çok yeterli bir muvaffakiyet yakaladık. Baktık ki artık markanın büyümesi gerekiyor, para biriktirmeye ve yatırım yapmaya başladık. Çok bilinen online satış platformlarında yaklaşık 1 yıl en çok satanlar listesinde kalmayı başardık. Her öyküde olduğu üzere bizde de hengame, gürültü fazlaca oldu. Fakat muvaffakiyete öbür biçimde ulaşmak mümkün değil. Artık maksadımız daha da küresel olmak. Yaklaşık 170 kişilik bir takımla çalışıyorum. Bu sayı arttıkça daha da memnun oluyorum. İsviçre, Almanya, Hollanda, Danimarka üzere ülkelere ihracat yapıyoruz. Sırada İngiltere ve ABD var. Bu manada fuarlar hayli değerli. İnanılmaz hoş bir fuar. Çok hoş beşerlerle tanıştık bu fuarda. Bu ortada BeautyEurasia bizim birinci fuarımız. İnşallah her sene bu biçimde hoş iş birliklerimiz olur. İnşallah birbirimize uğurlu geliriz.”dedi.

Fuar yerli yabancı dal profesyonellerine yeni iş ve iş birliği fırsatları sunarken VIP Alım Heyeti (Hosted Buyer) Programı çerçevesinde iştirakçi firmalar Fransa, Almanya, Lübnan, Mısır, Kolombiya, İspanya, Gürcistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Uruguay, Bosna Hersek, Bahreyn, Hindistan, Polonya, Hollanda, Filistin, Sırbistan, Malezya, Ukrayna, Gana, Tunus ve Fas’ın da ortalarında bulunduğu 55 ülkeden 150’ye yakın davetli satın almacıyla hem fuar alanında birebir vakitte Hyve Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) aracılığı ile online olarak bir ortaya gelme fırsatı buldular.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı