Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Küçük Üreticiye Yem Dayanağı

Selinx1

New member
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hayvan yetiştiriciliği yapan küçük ölçekli aile işletmelerinin yeni yıla keyifli girmesi için yem hibesine başladı. Pilot projeyle Germencik ve İncirliova ilçelerindeki 5 baş ve altında büyükbaş besleyen tüm küçük aile işletmesine destekleme yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan ve Aydınlı üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle buluşturan Ege Yem aracılığıyla 2 binden çok üreticinin büyükbaş hayvanı için gereksinimine göre besi yahut süt yemi verilecek. Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu her vakit sıkıntı durumdaki üreticinin yanında olduklarını söylerken üreticiler de yapılan destekleme için Lider Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, küçük ölçekli aile işletmelerinin bilhassa son günlerde artışının önüne geçilemeyen yem fiyatlarından dolayı üretimi bırakmaması için adımlar atmaya devam ediyor. Dağıtımlar, dövizle bir arada artan ve küçük aile işletmelerini sıkıntı durumda bırakan yem fiyatlarındaki artışa karşı Germencik’in Çamköy Mahallesi’nde başlatıldı. Geçen yıl da yapılan hibe dayanağı bu kere pilot projenin devamında Germencik ve İncirliova ilçelerindeki tüm küçük işletmeleri kapsayacak.

Başkanvekili Altıntaş: Çiftçi fazlaca sıkıntı durumda
İki ilçedeki büyükbaş varlığının yaklaşık yarısı için yapılacak olan desteklemeyle ilgili konuşan Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş, “Artık nefes almanın pahalılaştığı bir devirde vatandaşlarımız hayvancılıkla, tarımla geçiniyorlar. Maliyetler önemli olarak çok yüksek. Onların talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediye Liderimiz Hasret Çerçioğlu’nun talimatıyla hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize süt ve besi yemi takviyesi veriyoruz. Natürel ki bu vatandaşlarımıza bu takviyeler ilaç üzere geliyor” sözlerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklemelere devam edeceğinin altını çizen Başkanvekili Altıntaş, “Çiftçi hayli sıkıntı durumda. Bunun sonunun ne olacağını da herkes merak ediyor. Büyükşehir Belediyesi her vakit vatandaşlarımızın yanında olacak” dedi.

‘hiç bir yerden dayanak alamıyorduk’
Desteklemeden yararlanan ve 3 büyükbaşı olduğunu söyleyen Ümmühan Cenap “Bakması badire; yem yok, saman yok. Her şey değerli, kendimize mi bakacağız hayvanlarımıza mı bakacağız. hiç bir yerden takviye almıyorduk. Çalışırsak hayvanlarımıza bakabiliyoruz, çalışmazsak bakamıyoruz. Takviyesi nereden bulacağız? Yem meblağları biraz ucuzlasın, ucuzlasa daha âlâ olur. Yem meblağları daha evvel bir daha yeterliydi lakin bir aydır epey pahalılaştı” biçiminde konuştu.

‘Alım gücüm yok. Bu yem de bittiğinde ne yapacağımı bilmiyorum’
Daha evvel 8 tane büyükbaşı olduğunu ve pahalılıktan dolayı bu sayıyı 3’e indirdiğini söyleyen Mehmet Kacar “Ben daha fazlasını yapmak istiyordum lakin yapamadım ve elimdeki hayvan sayısını azalttım. Saman, yem, arpa pahalılaştı. Biz hayvan sayımızı artık eritiyoruz; bu fiyatlar bu biçimde gittiği sürece daha da düşüreceğim. Nasıl dayanacağız. Süt 4 lira 70 kuruş lakin daha onu da almadık. Bu sürecin içerisinden nasıl çıkacağız? Sizin verdiğiniz yem de bittikten daha sonra ne yapacağımı bilmiyorum, alım gücüm yok. Biz dayanak aldığımız surece biz bu işi yaparız. Fakat takviye yok, siz ne yapıyorsunuz diye soran yok, küçülmeye mecbur kalıyoruz. Allah bin sefer razı olsun, Hasret Hanım’ı fazlaca seviyoruz” tabirlerini kullandı.

Çamköy Mahallesi Muhtarı Kaştan: Bir ineğim vardı, sattım.
Çamköy Mahallesi Muhtarı İlhan Kaştan “Çiftçiye, bizlere bu takviyesi yaptığı için Hasret Çerçioğlu liderimize fazlaca teşekkür ediyoruz. Yemler epey kıymetli, halk yem almakta zorlanıyor. İneklerini satan arkadaşlarımız oldu. Bu dayanağı yaptığı için mutluyuz. Üretici fazlaca güç durumda. Şahsen benim bir ineğim vardı, sattım. Yani epey büyük dayanak, sağ olsun Başkanımız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı