Aydın’ın Altyapısına Aski’den Dev Yatırımlar

Selinx1

New member
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde sürdürdüğü altyapı çalışmaları ile gelecek senelerında gereksinimini karşılayacak büyük yatırımları, Lider Hasret Çerçioğlu’nun hizmet odaklı ve kalıcı tahliller üreten belediyecilik anlayışı ile hayata geçiriyor.

Didim’de 192 milyon lira bütçe ile gerçekleştirecek proje kapsamında; Didim’in Akbük, Fevzipaşa ve Denizköy mahalleleri kanalizasyon ana kolektörü, Fevzipaşa ve Denizköy mahalleleri kanalizasyon şebeke projeleri, yükleme odaları, terfi merkezleri ve terfi çizgisi yapılacak. Dört terfi merkezi ve iki yükleme odası inşa edilecek olan bu projede; kanalizasyon şebeke çizgisi, terfi merkezi ve iletim çizgileri için toplam 54 bin metre uzunluğunda bir sınır inşa edilecek.

Söke’de 118 milyon TL bütçeyle gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında; kısmi kanalizasyon şebeke ve kollektör sınırı, Savuca ve Yenidoğan mahalleleri kanalizasyon şebeke çizgileri ile Sazlı Mahallesi kanalizasyon terfi çizgisi, terfi merkezleri yapılacak. Üç terfi merkezi inşa edilecek proje; Sazlı, Savuca ve Yenidoğan mahallelerini kapsayan şebeke ve terfi sınırları için 74 bin metre uzunluğunda bir sınır oluşturulacak.

Söke’de ayrıyeten Güllübahçe’de 9.4 milyon TL yatırımla kanalizasyon çizgisi inşa çalışmaları yapılacak.

İncirliova-sandıklı içinde kanalizasyon, kollektör ve şebeke çizgisi ile yağmur suyu çizgisi ile dev bir projeye imza atacak olan ASKİ, maliyeti 198 milyon TL olacak çalışma ortasında ihaleye çıkacak.

Köşk ve Germencik ilçelerinde de atıksu arıtma tesisleri inşa edecek olan AKSİ, Köşk’teki yatırım için 54 milyon TL, Germencik’teki yatırım için ise 111 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor.

Buharkent’te içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon sınırları ile atıksu arıtma tesisi inşa edecek olan ASKİ, 122 milyon TL yatırım yaparak Buharkent’in altyapısına esaslı bir hizmet sunmuş olacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı