BİDEV Lideri Hasan Arat: TEGV ile başladığımız proje kapsamında 8 kentte 8 eğitim parkı kuracağız

Deniz

Member
Basketbol İçin Dayanak ve Eğitim Vakfı’nın (BİDEV) Eskişehir’de gerçekleşen birinci toplantısında konuşan BİDEV İdare Şurası Lideri Hasan AratTürkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile hayli kıymetli bir proje başlattık. Ocak ayından itibaren hayata geçirilecek olan Basketbol Gönüllüleri projemizle, Ankara, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Van vilayetlerindeki TEGV’in 8 Eğitim Parkı ile Mardin Savur Tahsil Birimi’ndeki basketbol alanlarının güzelleştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Basketbol İçin Dayanak ve Eğitim Vakfı (BİDEV) geniş kapsamlı birinci toplantısını 15 – 17 Ekim tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleştirdi. BİDEV Mütevelli Heyeti Üyeleri bugüne kadar yapılan çalışmaları kıymetlendirdi ve arama konferansı yaparak gelecek yol haritasını çizdi.

BİDEV Mütevelli Heyeti Lideri Aydın Örs, Basketbol ailesinin fazlaca muhtaçlığı olduğunu düşündüğümüz bir oluşumdu bu vakıf. Biroldukça kişinin emeği ile çok güzel noktalara gelindiğini düşünüyorum. Sahip olduğum maddi manevi her şeyi basketbola borçluyum ve bu sporu daha düzgün noktalara çıkarmanın, eğitimi, kaliteyi artırmanın bizler için borç olduğunu düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

“Basketbol için kalıcı projelere imza atacağız”

Eskişehir’de idare şurası, mütevelli heyeti ve basın mensuplarıyla epeyce verimli bir hafta sonu geçirdiklerini belirten BİDEV İdare Heyeti Lideri Hasan Arat ise şunları söylemiş oldu:

26 Aralık 2020 tarihinde kuruluşunu gerçekleştiren Basketbol İçin Dayanak ve Eğitim Vakfı (BİDEV) ülkemiz basketbol paydaşları içinde toplumsal dayanışma sağlayan, Cumhuriyet Prensiplerine bağlı, donanımlı ve nitelikli spor insanlarının yetişmesine ve gelişmesine katkı sağlayan sağlam ve şeffaf bir sivil toplum örgütü olarak yola çıktı.”

“BİDEV Kurucular Konseyi, İdare Konseyi ve Mütevelli Heyeti, ülkemiz basketbolunun her kademesinde çalışmış ve hala çalışmakta olan, iş dünyasından ve akademisyenlerden oluşan 183 üye ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.”

“Sosyal dayanışmayı artırmak, eğitim ile basketbolu birebir anda yürütmek isteyen gençlerimize dayanak olmak, basketbolumuzda geçmişten bugününe kadar yaşanılan anıların arşivini oluşturmak için çıktığımız yolda, kısa müddette hayli değerli yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Ne keyifli bize ki 7’den 70’e tüm ailemizin epeyce büyük dayanağını gördük. Bağışçılarımız ve sponsorlarımızla gücümüzü artırdık. Artık sıra Vakıf bünyesinde oluşturduğumuz komitelerimizle süratimizi artırmak, planlarımızı bir an evvel hayata geçirmekte.”

“8 kentte eğitim parkı kurmayı hedefliyoruz”

“Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile hayli kıymetli bir proje başlattık. Ocak ayından itibaren hayata geçirilecek olan Basketbol Gönüllüleri projemizle, Ankara, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Van vilayetlerindeki TEGV’in 8 Eğitim Parkı ile Mardin Savur Tahsil Birimi’ndeki basketbol alanlarının iyileştirilmesinin yanı sıra; çocuklarımızın basketbol alanındaki eğitimi, çocuklarımızı lokal ve ulusal atletlerle, antrenörlerle buluşturmasını, onlarla sohbet edip, idman yapmalarını ve turnuvalar düzenlemeyi hedefliyoruz, bu beraberliğin sonuçlarının epeyce hoş olacağına inanıyoruz.”

Ayrıyeten BİDEV Mütevelli Heyeti Üyesi ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, ile birlikte BİDEV İdare Heyeti Üyeleri TEGV Eskişehir Ali Numan Kıraç Eğitim Parkını da ziyaret ederek TEGV faaliyetlerini yerinde inceledi.