Binance, Artan Vakaların Ortasında Makao Polisini Web3 Bağlantılı Suçlar Konusunda Eğitiyor

uzman

Active member
Dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, yakın zamanda kolluk kuvvetleriyle görüşmek üzere yetkililerden oluşan bir ekibi Makao'ya gönderdi. Bu toplantının amacı, memurları Web3 teknolojilerindeki suçluları yakalamalarına yardımcı olabilecek boşlukları belirleme konusunda eğitmekti. Kripto sektörü şu anda temsil ettiği 2,47 trilyon dolarlık (kabaca 206.312.920.000 rupi) sektöre genişledikçe, kripto suçlarının sayısı ve türü dünya çapında arttı. Sektör hala nispeten genç olduğundan, dünya çapındaki kolluk kuvvetleri Web3 ile ilgili soruşturmalarda sorunlar yaşamaktadır.

Borsa, bu eğitimin resmi ayrıntılarını 13 Mayıs Perşembe günü yayınladı. Binance'in açıklamasında, Makao Ceza Soruşturma Departmanı'nın Binance'i, oyunla ilgili ekonomik suçları soruşturmak üzere Ceza Soruşturma Departmanı ve Departman'dan memurları eğitmeye davet ettiği belirtildi.

Binance'in iç soruşturma ekibinden uzman Carlos Mak tarafından yönetilen eğitim kursuna toplam 40 yetkili katıldı.

“Bu yaklaşım ekibimizin becerilerini geliştiriyor ve onları sanal varlıklarla ilgili suçlarla mücadele tekniklerine alıştırıyor. Macau Adli Polis sözcüsünün gelişme hakkında yorum yaptığı aktarılan gönderide, “Binance'in blockchain ve sanal varlık araştırmalarına ilişkin paha biçilmez görüşlerini gönüllü olarak paylaşma konusundaki istekliliğini takdir ediyoruz ve gelecekte daha fazla işbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Makao, Asya'da Web3 ve oyun endüstrisinin ne bilinmediği ne de sevilmediği yerlerden biri.

Bu yılın mayıs ayının başlarında, Makao'daki yetkililerin bu yılın Ocak ve Mart ayları arasında kumarla ilgili 351 suç kaydettiği bildirildi; bu, vakalarda yüzde 122'lik bir artışla toplam 193 vakayı temsil ediyor. 2023 yılında bölgedeki kumarla bağlantılı suç oranının da 2022 yılına göre yüzde 110 arttığı bildirildi.

Artan vaka sayısı göz önüne alındığında, Macau polis memurları bu tür vakalarla ilgilenebilmek için yeterli eğitim almanın gerekli olduğunu hissetti.

Binance, geçen yıl dünya çapında polis memurlarıyla 120'den fazla çevrimiçi ve çevrimdışı eğitim kursu düzenlediğini iddia ediyor.

Mak'ın gelişme hakkında yorum yaptığı aktarılan alıntıya göre Mak, “Küresel kolluk kuvvetleri topluluğuyla işbirliğinin derinleştirilmesi, Binance'in kullanıcıları koruma ve güvenli bir çevrimiçi finans ortamı oluşturma konusundaki sarsılmaz kararlılığının temelini oluşturuyor.”

Binance'in rakibi kripto borsası Coinbase de geçen ay, teknoloji topluluğunu kendilerini dolandırıcılıklardan ve çevrimiçi dolandırıcılıklardan koruma yolları konusunda bilgilendirmek için “Tech Against Scam” adlı bir eğitim ve farkındalık girişimi başlattı.

Chainalytics ve Certified Cryptocurrency Investigator gibi kriptoyla ilgili diğer şirketler de kolluk kuvvetleri yetkililerinin blockchain, kripto para birimi, metaveri ve NFT'leri çevreleyen Web3 ile ilgili suçları tanımlamasına ve araştırmasına yardımcı olmak için benzer eğitim kursları sunuyor.

Bağlı kuruluş bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir; daha fazla ayrıntı için lütfen Etik Beyanımıza bakın.