Biotrend Enerji’ye Düşük Karbon Kahramanı Ödülü!

Selinx1

New member
Biotrend Güç, Etraf ve Şehircilik Bakanlığı ve İTÜ’nün ana takviyesinde, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafınca gerçekleştirilen 7. İstanbul Karbon E-Zirvesi’nde, 2021 SÜT-D Karbon Kahramanı Ödülü’nü aldı.

Biotrend Güç karbon idaresinde göstermiş olduğu başarılı idareden dolayı, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafınca gerçekleştirilen 7.İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Düşük Karbon Kahramanı” mükafatına layık görüldü.

Kurulduğu günden beri etrafa, iktisada ve dünyaya katma kıymeti yüksek projeleri hayata geçirmek ismine var gücüyle çalışan Biotrend Güç, bugün 6 bölgede, 11 vilayette, 18 tesiste evsel, ziraî ve ormansal atıkları yüz milyonlarca kilovatsaat elektriğe dönüştürerek, yüz binlerce hanenin güç gereksinimini karşılıyor. Yenilenebilir güç kaynaklarını sürdürülebilir bir dünya için en değerli adımlardan biri olarak nazarann Biotrend Güç her yıl yaklaşık 520.000 adete yakın binek aracın trafikten çekilmesinin atmosferde biriken sera gazları üzerinde yaratacağı müspet tesiri oranına muadil yıllık 2.2 milyon ton CO2 emisyon engelleme oranına sahip.

Biotrend Güç İdare Heyeti Lideri İlhan Doğan mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, Biotrend Enerji’nin Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’ne layık görülmesinin bu alanda uzun müddettir yaptıkları yatırımların takdiri olarak hayli manalı olduğunu tabir ederek, daha da motive olarak sürdürülebilir bir dünya için beşere ve etrafa yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti. Kelamlarını, “Entegre Katı Atık Tesislerinde Türkiye’nin evsel katı atık karakterine uygun çağdaş mekanik ayırma tesislerini faaliyete geçirdik ve geçirmeye devam ederek katı atık idaresinde en son teknolojileri kullanıyoruz” formunda sürdüren Doğan biyokütle tesislerinde de yüksek verimlilikte çalışabilecek ve yakıt çeşitliliğine uygun dizayn edilmiş kazanlarla kesimdeki en çağdaş tesislerin içinde yer almakla kalmayıp etraf duyarlılıklarına paralel olarak bu santralleri de son teknoloji ile donatarak hem cyclone birebir vakitte torba filtreli olarak inşa ettiklerinin altını çizdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı