Birevim Genel Müdürü Av. Yetenekli Orak: “Yeni Konutum Projesinde Sorumluluk Almaya Hazırız”

Selinx1

New member
Tasarruf Finansmanı dalının yenilikçi markası Birevim’in Genel Müdürü Av. Becerikli Orak, geçtiğimiz günlerde devlet yetkililerince açıklanan ‘Yeni Evim’ projesi kapsamında, geliri kısıtlı olan vatandaşlarımız için tasarruf finansmanının tercih edilebilecek en gerçek finansman yolu olacağının altını çizdi.

Halkın krediye ulaşımının giderek zorlaştığını söyleyen Orak, “Biz bu yola herkesi konut sahibi yapmak, bu işi vatandaşlarımız için kolaylaştırmak için çıktık. Toplumsal faydayı temel alan Tasarruf Finansmanının, halkımız için en rasyonel tahlil olduğu bilinen bir gerçek. Biz, yeni konut satın almak isteyen her insanın yanındayız. Sorumluk verilmesi halinde, sunduğumuz avantajlı finansman modeliyle Yeni Konutum Projesi kapsamında ön saflarda nazaranv almaya hazırız. bu biçimde değerli bir projede vatandaşlarımızın yanında olmak, onlara finansal rehberlik yapmak ve finansal gereksinimleri için en kolay, en ulaşılabilir tahlilleri üretmek bizim için misyondur.” dedi.

Yeni Konutum Projesinin Tasarruf Finansmanı kesimine uygun bir altyapıya sahip olduğunu belirten Birevim Genel Müdürü Av. Becerikli Orak, “Hane geliri 80 bin TL’den az olanların bankalar üzerinden krediye ulaşmaları kolay değil. aslına bakarsanız kredibilite oranları da giderek düşüyor. Buradan hareketle, beklenen toplumsal yararın konvansiyonel bankacılık eserleri üzerinden sağlanamayacağı hayli açık” dedi. Orak, tasarruf finansmanı bölümüne sorumluluk verilmesi halinde hem kredibilite üzere bir sorun yaşanmayacağı için süreçlerin kolaylaşacağını ve daha hayli beşere yarar sunabileceklerini tıpkı vakitte dal olarak sıfır ve ikinci el konuta finansman sağlayabilecekleri için projenin toplumsal yarar oranının değerli ölçüde artacağını söylemiş oldu.

İç kaynaklar kullanılacağı için enflasyonun olumsuz tesirlerinin tasarruf finansmanı aracılığıyla azalacağını da söyleyen Orak, “Yeni Konutum projesi kapsamında adres olarak tasarruf finansmanı kesimindeki şirketler gösterilirse vatandaşlar borçlanmadan, ödeyebilecekleri makul taksitlerle istedikleri konutu satın alabilecek. Bölüm olarak biz buna hazırız. Vatandaşlarımız ister sıfır ister ikinci el olsun, satın almak istedikleri konut için tasarruf finansmanından yararlandığında bunun hem gerçek kesime birebir vakitte ekonomimize olumlu katkısı olacaktır” halinde konuştu.

Tasarruf finansmanı dalında yer alan altı şirketin de BDDK lisansına sahip olduğunu ve periyodik olarak denetlendiğini söyleyen Orak, bugüne kadar 80 bin kişinin konut, taşıt ya da iş yerine bu sistemle sahip olduklarını, 2023 yılında dal olarak 3 milyon kişiyi bu sistemle tanıştırmak istediklerini söyleyerek kelamlarını tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı