Borçelik, “Kadına Güç İş Yok” Projesi İle Çelik Bölümünde Bayan İstihdamını Artırıyor

Selinx1

New member
Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi Borçelik, 2018 yılında hayata geçirdiği Bayana Güç İş Yok Projesi’nin 2. faz çalışmalarına başladı. Borçelik Teknik Akademi bünyesinde açılan meslek edindirme kursları ile bayan istihdam oranlarının arttırılması hedefleniyor.

Borusan Küme şirketlerinden Borçelik, “Kadına Güç İş Yok” projesinin 2. faz çalışmalarına başladı. Birincisi 2018 yılında hayata geçirilen, 26 hanımı meslek sahibi yapan Bayana Güç İş Yok projesi, bayanların işgücüne iştiraklerinin artırılmasına ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişmenine takviye veriyor.

Borusan Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda insan kaynakları siyasetlerinden irtibata geniş bir yelpazede somut sonuçlar elde etmeyi hedeflediği Borusan Eşittir Platformu çatısı altında hayata geçirilen Bayana Güç İş Yok projesi, erkek hükümran ağır sanayi bölümünde bayanların da her alanda çalışabileceğini vurguluyor.

Borçelik Teknik Akademi ile 210 saatlik kapsamlı eğitim

Program kapsamında müracaatta bulunan bayan adaylara teorik, alanda uygulamalı ve vinç simülatöründe uygulamalı olmak üzere Borçelik Teknik Akademi bünyesinde toplam 210 saatlik kapsamlı bir eğitim veriliyor. Birinci fazdan daha sonra genişletilen eğitim içeriğiyle bayan istihdamının vinç operatörlüğü düzeyinde daha epeyce artması üzerinde çalışılıyor. Program sonunda adaylar MYK Köprülü Vinç Operatörü Sertifikası ve Yüksekte Çalışma Dokümanı alabiliyor. Bayana Güç İş Yok Projesi ile muhakkak dönemlerle eğitimler açıp hem kurum tıpkı vakitte kesim muhtaçlıklarını karşılamayı hedefleyen Borçelik, bölgedeki bayan istihdam oranının arttırılmasını amaçlıyor.

Program için aday arayışında İŞKUR ile iş birliği yapılırken Gemlik ve Bursa bölgesinde iş arayan bayanlara SMS aracılığıyla duyurular yapılıyor, meslek siteleri üzerinden müracaatlar alınıyor. Sürecin sürdürülebilirliği de dikkate alınarak üretim kısımlarındaki gereksinimler için meslek ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin de istihdamı kelam konusu olacak.

“Kadınların iş gücüne iştirakini epeyce önemsiyoruz”

Bayan ve erkeğin hayatın her alanında eşit olması gerektiğini söz eden Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, “Toplumsal gelişim için bayanların iş gücüne iştirakini fazlaca önemsiyoruz. Bir meslek edindirme projesi olan Bayana Güç İş Yok ile yalnızca Borçelik için değil farklı kurumlar ve bölümler için de kaliteli insan kaynağının yetişmesine imkan tanıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda dalımıza öncülük edecek ve ilham verecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı