Borsa İstanbul’da Gong Kimpur için çaldı!

Selinx1

New member
Poliüretan bölümünün öncülerinden Kimpur’un halka arzı tamamlandı

39 yıllık esaslı tarihi ile poliüretan kesiminin önde gelen şirketlerinden Kimpur, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş liderliğinde halka açıldı. 28 Nisan Perşembe günü Borsa İstanbul’da yapılan merasimde gong bu kere Kimpur için çaldı. Kimpur’un halka arzı yüzde 27,15 oranındaki hisselerin satışıyla gerçekleştirildi. Son yılların en büyük arzlarından biri olmasının yanı sıra 2022 yılının en büyük halka arzı olan Kimpur, gong merasiminin akabinde Borsa İstanbul’da KMPUR kodu ile süreç görmeye başladı.

Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu içerisinde yer alan Kimpur’un, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası liderliğinde yürütülen halka arz süreci Borsa İstanbul’da düzenlenen gong merasimiyle tamamlandı. Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun’un açılış konuşması yaptığı merasime, Kimpur İdare Konseyi Lideri Leon Mizrahi, Kimpur İdare Heyeti Üyesi İzi Mizrahi, Kimpur CEO’su Cavidan Karaca, Kimpur’un halka arzına aracılık eden 18 üyeden oluşan konsorsiyuma liderlik eden Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen ve Kimpur çalışanları katıldı. Kimpur payları, gong merasiminin akabinde KMPUR kodu ile Borsa İstanbul’da süreç görmeye başladı.

Gong merasiminde açılış konuşmasını yapan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun şunları söylemiş oldu: “Kimpu’run bugün süreç görmeye başlaması niçiniyle düzenlenen halka arz merasimine, borsamıza güzel geldiniz. Kimya kesimi, ülkemize istihdam ve döviz girişi sağlayan değerli dallardan birisi. Kimya kesiminde faaliyet Kimpur, 45’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor, döviz girişi sağlıyor, Ar-Ge’ye yatırım yapıyor. Kimpur üzere ekonomimize katkı sağlayan şirketlerimizi Borsamızda görmekten memnunuz.

Biz halka arz haricinde da şirketlerimize dayanak oluyoruz. Bilhassa ihracat ve ithalat yapan şirketlerimize sunduğumuz vadeli süreç kontratları var. Geçen yıl sürece açtığımız “Fiziki teslimatlı dolar/TL vadeli süreç sözleşmeleri” yardımıyla şirketler kur riskini daha rahat yönetebiliyor. Vade sonunda döviz, fiziki olarak teslim ediliyor. Şirketlerimizin operasyonlarını kolaylaştırmak üzere finansal eserlere dair çalışmalarımız devam ediyor.

Kimpur 957 milyon TL meblağında gerçekleştirilen satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. Bu başarılı süreçte emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma, teşekkür ediyorum, sermaye piyasalarımıza iyi olmasını diliyorum, Kimpur’a Borsamız ailesine güzel geldiniz diyorum.”

Kimpur İdare Şurası Lideri Leon Mizrahi: “Çok başarılı geçen halka arz süreci akabinde bugün Kimpur’un başarılarla dolu tarihinde yeni bir periyoda giriyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana yüzde yüz yerli sermayeli markamızın öyküsü, artık de halka arz ile bir arada daha kuvvetli bir kurumsal kimlik ve kuvvetli bir marka olarak devam edecek. Talep toplama sürecinde paylarımıza ilgi gösteren, bize dayanak veren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Halka arzın Kimpur için ve sermaye piyasalarımız için güzel, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.” biçiminde konuştu.

Kimpur CEO’su Cavidan Karaca: Yüzde yüz yerli sermayeli poliüretan sistemleri üreticisi Kimpur olarak inovasyon odaklı, kurumsal idareye paha veren, Ar-Ge merkeziyle sıra dışı tahliller üreten bir şirketiz. Rekabet avantajı sağlayan teknolojilerimiz, inovasyonlarımız ve stratejilerimizle son 5 yılda üretim kapasitemizi 98 artırarak 65 bin tondan 129 bin tona çıkardık. Tıpkı devirde istihdamı 140 artırırken, satış ölçümüz (ton) 208 büyüdü ve ihracatı ise 470 artırdık. 2020 yılı prestijiyle başlatmış olduğumız Yalın Altı Sigma projeleri içerisinde yer alan Tesis Çapında Güç Tasarrufunun Sağlanması projesi ile yıllık 12’ye yaklaşan bir güç tasarruf sağladık. Müşteri beklentilerine paralel olarak Ar-Ge Merkezi’mizde ele aldığımız ısı iletim katsayısı düşük eserler yardımıyla müşterilerimizin satış hacimlerini arttırmalarına katkı sağlarken, son kullanıcıların da enerjiyi daha verimli ve tasarruflu kullanmalarını sağladık. Yaptığımız yatırımlarla yurtarasındaki ve Avrupa’daki varlığımızı güçlendirme amacımız doğrultusunda kıymetli adımlar attık. Başarılı geçirdiğimiz bu halka arz süreciyle daha büyük adımlar atmaya devam edeceğiz. Halka arzın Kimpur ve sermaye piyasalarımız için güzel ve uğurlu olmasını diliyorum.” sözlerini kullandı.

Halka arza aracılık eden Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen ise şunları kaydetti; “Türkiye Sınai Kalkınma Bankası olarak, liderliğini yürüttüğümüz Kimpur halka arzını, geniş bir iştirakle başarılı bir biçimde tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte dayanak veren 18 kurumdan oluşan konsorsiyum üyelerimize ve yatırımcılara teşekkür ediyoruz. Kimpur halka arz sürecinin borsamızda halka açılmak isteyen şirketlere de ilham vereceğini düşünüyoruz. Süreçte yönlendirmeleriyle takviye veren Sermaye Piyasaları Şurası ve Borsa İstanbul’a teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı