Burak Elmas’tan TFF’ye yalanlama: Gösterdiğim reaksiyon, iki kişi içinde geçen bir diyalog değil; beş şahidin olduğu bir ortamda gerçekleşmiştir

Deniz

Member
Galatasaray Kulübü Lideri Burak Elmas, TFF tarafınca yapılan açıklamanın akabinde yaptığı açıklama ile TFF’yi yalanladı. Elmas, “Bu toplantı ve gösterdiğim reaksiyon, iki kişi içinde geçen bir diyalog değil. Benim dışımda beş şahidin de olduğu bir ortamda gerçekleşmiştir. Bu sebepten dolayı TFF’nin yaptığı açıklama gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Galatasaray Lideri Burak Elmas kulübün gerçekleştirdiği mali genel heyet toplantısında Fatih Terim için TFF ile görüştüğünü ve masaya yumruğunu vurduğunu tabir etmişti.

“Ben yolda Galatasaray sevgim sebebiyle epey fazla yara aldım ve üzüldüm” diyen Elmas, ”Ama yürümeye devam ettim. Federasyona gittim. kimi vakit her şeyi anlatamıyorsun. ‘Anlatırsam yer yerinden oynar’ niçin dedim? Hocama 2 maç daha az versinler diye. Federasyon liderinin odasında hocama laf edildiği vakit masaya yumruk vurdum. Bunları anlatmadım. İçeride sistem çözülsün diye her masada kendim oturdum. Galatasaray’ın hakkını görmeseniz de benim vicdanen içim epey rahat. İstediğimiz şeylerin hepsi olmadı. Çok fazla şey yaptık. Yapılanlar tahminen de kâfi gelmedi. Bunların hepsine hürmetim sonsuz. Galatasaraylı olarak Galatasaray’ın bulunduğu her ortamda sokak arbedesi yapmamış olsak da hakemlerle ilgili artta dönenleri anlatamıyorum” diye konuşmuştu.

“bahsetmiş olduğu diyaloglar da hayal ürünüdür”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray’da gerçekleştirilen mali genel konsey toplantısında lider Burak Elmas’ın masaya vurma açıklamasına cevap verdi.

Federasyon iddiayı yalanlarken, “Sayın Elmas’ın Federasyonumuzla ilgili daha evvel gündeme getirdiği tezleri üzere, ‘masaya yumruk vurma’ ve bahsetmiş olduğu diyaloglar da hayal ürünüdür” sözleri yer aldı.

TFF’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“Galatasaray Spor Kulübü Lideri Sayın Burak Elmas’ın, 2021 Olağan Genel Konsey Toplantısı’nda, üyelerin tenkitlerine cevap verdiği konuşmasında, Federasyonumuzu ziyaretine ait olarak açıklamaları olmuştur.

Sayın Elmas’ın Federasyonumuzla ilgili daha evvel gündeme getirdiği argümanları üzere, ‘masaya yumruk vurma’ ve bahsetmiş olduğu diyaloglar da hayal eseridir.

TFF Lideri’nin odasında, kurumlara yakışır biçimde ve son derece nezaket ölçülerinde geçen görüşmeyle ilgili, daima “Yer yerinden oynar” yaklaşımıyla hareket edilerek, Federasyonumuzun zan altında bırakılma ve yıpratılmaya çalışma gayretlerini kabul etmemiz mümkün değildir.”

TFF’nin açıklamasının akabinde Burak Elmas, şu açıklamayı yaptı:

“TFF’nin yaptığı açıklama gerçeği yansıtmamaktadır”

“Fenerbahçe maçı daha sonrası hakem kararları ve TFF’nin heyetlerinin büsbütün ilgili olarak Sayın Polat Bengiserp ve Sayın Elif Uzuner’le birlikte TFF Lideri Nihat Özdemir, Lider Vekili Servet Yardımcı ve Ali Düşmez’in de dahil olduğu bir toplantı gerçekleştirdik” diyen Elmas, ”Bu toplantı sırasında Servet Yardımcı’nın pahalı hocamız Fatih Terim hakkında yaptığı saygısız bir ithamdan daha sonra sonlanarak masaya yumruğumu vurdum” tabirleri ile TFF’nin yalanlama açıklamasını yalanladı.

Elmas ayrıyeten ”Benim tepkimden daha sonra Servet Yardımcı ortamı sakinleştirmek için ‘Sen benim söylemiş olduğimi yanlış anladın. Ben berbat bir ithamda bulunmak istemedim’ dedi. çabucak sonrasındasında TFF Lideri Nihat Özdemir ortaya girerek ‘Burak Lider, biliyorsun ben de buraya atandım. Heyetlerden falan da şad değilim’ dedi. Yani bu toplantı ve gösterdiğim reaksiyon, iki kişi içinde geçen bir diyalog değil. Benim dışımda beş şahidin de olduğu bir ortamda gerçekleşmiştir. Bu sebepten dolayı TFF’nin yaptığı açıklama gerçeği yansıtmamaktadır” sözlerini kullandı.