Cep yakan doğal gaz faturasından tasarruf etmenin yolları

Selinx1

New member
Kış mevsiminin birinci ayı Aralık’a girmemizle birlikte havalar mevsim normallerinde seyretmeye başladı. Doğal gaza gelen artırımlardan daha sonra kombiyi açmakta direnen vatandaşlar, bu ayla bir arada kombileri açarken yeni artırımların faturalara nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Karşılaştırma sitesi encazip, sıradan fakat faturanın kabarmasını önlemeye yardımcı olacak tasarruf teklifleri sıraladı.

Aralık ayına girilmesiyle bir arada kış mevsimine de geçiş yapıldı. Sonbaharda havaların ılık geçmesiyle kombiyi açmaya direnen vatandaşlar, aralık ayıyla bir arada ısınma ihtiyaçları için kombileri açmaya başladı. Havaların soğuması ve ısınma muhtaçlığının artmasıyla bir arada doğal gaz faturaları meskenlerin değerli masrafları içinde yerini alacak. Karşılaştırma sitesi encazip sıradan lakin değerli ölçüde tasarruf yapmanızı sağlayacak teklifleri araştırdı. İşte doğal gaz faturalarınızı biraz olsun rahatlatacak o teklifler:

• En sıradan tekliflerin başında perdelerin açık tutulması ile gün ışından yararlanmak geliyor. Perdelerinizi açarak güneşin doğuşundan batışına kadar yaydığı ısıdan faydalanabilirsiniz.
  • Kanepenizi ve sandalyelerinizi radyatörü kapatmayacak biçimde ve aralık bırakarak konumlandırabilir bu sayede sıcak havanın kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Tüm gün kombinin derecesini tıpkı ayarda tutmak yerine, gündüz güneş ışınları konutunuzu geceye nazaran daha fazla ısıtacağı için kombiyi birkaç derece kısabilirsiniz.
  • beraberinde akşamları yatağı ısıtmak için elektrikli battaniye kullanmak, kombiyi birkaç derece kısmaya imkân tanıyabilir. Bu da doğal gazdan tasarruf yapmanıza imkan sağlar.
  • Kombinizin bakımını yılda bir defa, bilhassa kış aylarına girmedilk evvel yaptırmanızda da fayda var.
  • Bir öteki dikkat etmeniz gereken nokta ise sıcak havayı, odaya geri yansıtarak güç tasarrufuna yardımcı olmak için radyatörünüzün ardına metalize radyatör reflektörü (radyatör arkalığı) koyabilirsiniz.
  • Evi havalandırırken pencereleri asgarî müddet açık tutarak doğal gaz sarfiyatını önleyebilirsiniz.
  • Enerji tasarrufunda en değerli destekçilerden biri de yalıtım. Yalıtımı berbat çatı ve duvarlar, kıymetli bir güç israfına sebebi olabilir. Bu niçinle yalıtıma dikkat edilmeli.
  • Yalıtım bandı da tasarrufa değerli katkı sağlayan tüyolardan. Isınmanın en tesirli yollarından biri kapı aralıklarına yalıtım bandı çekmek.
  • Aynı biçimde yalıtım bandını pencereler için de kullanabilirsiniz. Pencerelerin etrafına kolay kolay yapıştırılan hava geçirmez şeritler, değerli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.
  • Pencerelerin çift cam olması sıcak soğuk hava istikrarını sağlar ve uzun vadede tasarrufa katkı sunar.
  • Ağırlıklı olarak bulunduğunuz bir odadaki ısıtmayla gün ortasında pek de girmediğiniz ya da kullanmadığınız bir odanın ısısını farklı ayarlayarak tasarruf sağlayabilirsiniz. Isıyı denetim etmek için bir termostat kullanabilir ve sık sık kullanmadığınız odalarda ısıtmayı azaltmak için termostatik radyatör valfleri kullanabilirsiniz.
  • Isıtmadığınız odaların kapılarını kapalı tutabilirsiniz. Kapıları kapatmak, sıcak havanın belirlenen alanda kalmasını sağlar ve soğuk havanın meskene yayılmasını durdurur.
  • Evde değilseniz kombiyi kapatabilirsiniz. Isıtmayı bütün gün düşük ısıda bırakmanın daha ucuz olduğu fikri yaygın olsa da bu hakikat değil. Isıtmayı yalnızca muhtaçlık olduğunda kullanmak tasarruf etmenin en güzel yolu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı