Chelsea’nin eski teknik yöneticisi Avram Grant hakkında cinsel taciz tezi

Deniz

Member
Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe’yi kupanın dışına ittiği periyotta Londra grubunun başında yer alan ve kadrosuyla Devler Ligi finali oynayan İsrailli teknik yönetici Avram Grant, ülkesindeki bir televizyon kanalında yayımlanan bir soruşturmada birden çok bayan tarafınca cinsel tacizle suçlandı.

Mesleğinde Portsmouth, West Ham ve İsrail Ulusal Grubu da bulunan 66 yaşındaki Grant’ın üst seviye pozisyonunu kullanarak birkaç bayanı seks yapmaya zorladığı öne sürüldü.

The Times of Israel’de yer alan habere nazaran Grant kimi genç bayanlara kendileriyle seks yapmaları halinde mesleklerinde ilerleme kelamı verdi.

“Başta latife yaptığını düşünmüştüm..”

Buna ek olarak kimi bayanlar ise Grant ile profesyonel bir iş münasebetinde bulundukları sırada kendilerine cinsel kelamlar söylendiğini belirtti ve bu davranışın bölümdeki herkes tarafınca bilinen fakat lisana getirilmeyen bir sır olduğu kaydedildi.

Bir diğer bayan ise Haziran 2020’de Grant’ın Tel Aviv’deki meskenine iş bulmasına yardımcı olmak emeliyle davet edildiğini lakin ünlü teknik yöneticinin kendisinden kıfayetlerini çıkarmasını istediğini söylemiş oldu ve şunları kaydetti:

“O sırada 22 yaşındaydım. Bana rahat olmamı ve kıyafetlerimi çıkarmamı söylemiş oldu. Başta latife yaptığını düşünmüştüm. Kanepede ondan uzakta duruyordum ve yaklaşmamı istedim. Bana sarıldı, tuttu ve bırakmadı. Elimi bacağıma koyduktan daha sonra çabucak elimi ittiğimi hatırlıyorum. Birkaç saniye konuştuktan daha sonra beni boğar üzere tuttu ve öpmeye çalıştı”

Grant’ın elini tutup kasıklarına koymadan evvel gece bir arada kalmaları istikametinde baskı yaptığını belirten bayan ünlü futbol adamına hayır diyecek yüreği olmadığını ve sonrasındasında banyoya giderek ağlamaya başladığını deklare etti. Tanıklık eden epeyce sayıda hanımın kimliklerinin açığa çıkması halinde doğabilecek sonuçlardan korktukları için kimliklerini gizlemeyi yeğleyen gazeteciler olduğu kaydedildi.

Modelliği bıraktırdı

İsrailli tanınmış bir model olan bir öteki bayan ise Grant’ın kendisine yardım teklif etmesiyle birlikte İngiltere’ye uçtuğunu lakin otelde buluşmalarının akabinde kıyafetlerini çıkartan Grant’ın kendisini seks yapmaya zorladığını öne sürerek şu biçimde konuştu:

“Milyonlarca sefer hayır dedim ancak daima ısrar etti. Yapmam gerektiğini hissettim zira öbür türlü gitmeme müsaade vermeyecekti. daha sonrasında insanların artık beni fark etmesini istemediğim için modellik mesleğimi noktaladım” (Goal Türkiye)