Chobani’de Tarkan Gürkan CFO olarak atandı

Selinx1

New member
ABD’nın en süratli büyüyen şirketlerinden Chobani’de iki üst seviye atama gerçekleşti. ABD’de uzun yıllardır farklı şirketlerde üst seviye yöneticilik yapan bir Türk olan Tarkan Gürkan Chobani’de CFO olarak atanırken, milletlerarası tecrübesi ile dikkat çeken Kenneth Bishop,Uluslararası Pazar Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Lider Yardımcılığı misyonuna getirildi. Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop’ı Chobani ailesine katılmasından dolayı heyecan duyduğunu belirten Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, “Chobani’de inşa ettiğimiz şeyden son derece gururluyum. Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop bizi bir daha sonraki büyüme aşamamıza götürecek takımın bir modülü olacak” dedi.

Hamdi Ulukaya’nın kurucusu ve CEO’su olduğu ABD’nin en süratli büyüyen şirketlerinden Chobani, iki üst seviye yönetici atamasını duyurdu. Tarkan Gürkan Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı bakılırsavine getirilirken, Kenneth Bishop, Milletlerarası Pazar Geliştirme Kıdemli Lider Yardımcısı olarak atandı.

Uzun yıllardır ABD’de farklı şirketlerde yöneticilik nazaranvlerinde bulunan Tarkan Gürkan, kamu ve özel bölümde 25 yılı aşkın deneyimiyle Chobani’ye katıldı. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği kısmı ve İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlamasının akabinde ABD’ye giden Gürkan, burada Dartmouth College The Amos Tuck School’da MBA yaptı. Eğitim hayatının akabinde ABD’de Lehman Brothers Inc. ve Nabisco Holdings Corp.’da finansal liderlik durumlarında bulundu. sonrasındasında Campbell Soup Company’de Kurumsal Gelişimden Sorumlu Lider Yardımcılığı bakılırsavini yürüten Gürkan, akabinde PepsiCo’da şirket birleşmeleri ve satınalmadan sorumlu Kıdemli Lider Yardımcısı olarak misyon yaptı. Tarkan Gürkan son olarak bir daha Hamdi Ulukaya’nın kurucusu olduğu Shepherd Futures’da Baş Yatırım Sorumlusu olarak bakılırsav yapıyordu.

Uluslararası Pazar Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Lider Yardımcısı olarak atanan Kenneth Bishop ise, Chobani’nin memleketler arası pazarlara genişlemesi için bir strateji geliştirmeye yardımcı olacak. ABD ve Avustralya’da üretim ve dağıtım yapan Chobani, Asya ve Latin Amerika’daki kimi ülkelere de eser ihraç ediyor. Singapur’da yerleşik olan Bishop, Chobani’ye kapsamlı tüketim malları ve özel sermaye tecrübesi getirecek. Facebook ve Juul Labs dahil olmak üzere 15 yıldan fazla bir müddetdir şirketlerin global çapta genişlemesine yardımcı oluyor Bishop, bununla birlikte bir üst idare danışmanlığı firması olan Bain & Company’de Dış Danışman olarak hizmet veriyor ve faal bir melek yatırımcı.

Tarkan Gürkan’ı uzun yıllardır tanıdığını ve son üç aydır mali işlerden sorumlu CFO olarak muvaffakiyetle vazife yaptığını belirten Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, “Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop’ı Chobani ailesine katılmasından dolayı heyecan duyuyorum. Chobani’de inşa ettiğimiz şeyden son derece gururluyum. Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop bizi bir daha sonraki büyüme aşamamıza götürecek takımın bir kesimi olacak. Bu iki önder, kültürümüzü ve güzellik yaparak düzgün yapma kıymetlerimizi anlıyor. Chobani olarak herkes için kaliteli yiyecek yapma seyahatimize devam ederken onların bakış açıları hayli değerli olacak.” dedi.

Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop, şirketin Üst Seviye Yönetici Liderlik Grubuna katılacak ve direkt Chobani Lideri ve Operasyon Yöneticisi Kevin Burns’e rapor verecek.

Tarkan Gürkan ve Kenneth Bishop’ın Chobani ailesine katılmasından dolayı memnunluk duyduğunu belirten Chobani Lideri ve COO’su Kevin Burns ise, “Tarkan Gürkan’ın kusursuz finansal tecrübesi ve Kenneth Bishop’ın milletlerarası pazarlar hakkındaki bilgisi ile Chobani’nin olumlu ivmesini geliştirmeye devam etmek için gerçek liderlik takımını oluşturduğumuzdan eminim. kuvvetli uygulama ve kârlı büyüme sağlamak üzere odaklanmaya devam ediyoruz.” halinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı