CHP’li Torun: Yanlış anlaşılmadan dolayı Fenerbahçe Spor Kulübü’nden özür dilerim

Deniz

Member
Kentin ortasında stat olmaz. Hele İstanbul üzere çarpık bir kentte hiç olmaz. Kadıköy deseniz daha da kötü olmaz. Hafta içi yani Perşembeleri çok çok olmaz. Erkek akıl eseri gerçek bir ilkellik. Bu da tez bite” paylaşımının akabinde “Bugün konuşmacı olduğum söyleşilerden biri iptal edildi. Fenerbahçe provokasyon yapacak ihbarı almışlar” açıklamasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Heyeti Üyesi Avukat Tuba Torun, Fenerbahçe Spor Kulübü’nden özür diledi. Torun, “Fenerbahçe taraftarı olduğu düşünülen” demem gerekirken, ‘Fenerbahçe’ yazmış olmamdan dolayı kulübün kurumsal kimliğini gaye almış üzere göründüm” dedi.

Torun Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kent hayatına dair yazdığım ferdî fikirlerimin bu noktalara kadar gelmiş bulunmasına ve Fenerbahçe topluluğunu incitmiş bulunmasına üzüldüm. Yaptığım açıklamada “Fenerbahçe taraftarı olduğu düşünülen” demem gerekirken, “Fenerbahçe” yazmış olmamdan dolayı kulübün kurumsal kimliğini maksat almış üzere göründüm. Düzgün bir futbol seyircisi olmadığım için olsa gerek bu farkı çözümleyememiş olmalıyım. Yanlış anlaşılmadan dolayı Fenerbahçe Spor Kulübü’nden özür dilerim. Şahsıma, aileme ve yanımda duran herkese cinsiyetçi yaklaşım ortasında olan, tehditler ve hakaretler eden, linçle şahısları sindirmeye çalışan, Fenerbahçe’yi temsil etmediğine inandığım bireyleri ayırmak kaydıyla incinen herkes için de kederlerimi bildiririm.” sözünü kullandı.

Fenerbahçe özür daveti yapmıştı

Fenerbahçe’den dün yapılan açıklamada ise, “Sn. Torun’un, Kulübümüzü amaç alan bu yaklaşımını kınıyor, temsil ettiği kimlikler ile zıt bir yaklaşım ortaya koyarak topluluğumuzu gerginliğe sevk eden, provokasyona sebep olan toplumsal paylaşımlarına son vermesini, kulübümüz ve topluluğumuzdan özür dilemesini bekliyoruz.” denilmişti.