Çocukların interaktif gelişmenini destekleyen Tolkido’nun kurucusu Can Yıldız, Garanti BBVA ile Sinema Üzere Girişimler’de

Selinx1

New member
Topluma yarar sağlayan teşebbüsleri destekleyerek, toplumsal girişimcilerle geleceğe düzgün bakan Garanti BBVA’nın “Film Üzere Girişimler” serisinin yeni kısım konuğu genç teşebbüsçü Can Yıldız oluyor. Garanti BBVA Momentum Toplumsal Girişimcilik Programı’nın kazananlarından biri olan Yıldız, otizm teşhisi konulan kuzeninden aldığı ilhamla tasarladığı ve bir “umut” projesi olarak nitelendirdiği Tolkido’nun kıssasını Simge Fıstıkoğlu’na anlatıyor. Çocukların interaktif gelişmenine katkı sağlayan akıllı oyun ve uyku arkadaşı Tolkido, çocuğun hayat alanında bulunan her objeyi sesli hale getirebiliyor. bu biçimdece çocukların etraflarında bulunan objeleri tanıyıp tekrar ederek konuşmalarına yardımcı oluyor. Can Yıldız, bu uzun ömürlü fizikî dayanak aracını geliştirmekle kalmayıp özel ihtiyaçlı çocuklarla ilgili farkındalığın artması için de elçilik ediyor. Türkiye hudutlarını aşarak teşebbüsünü yurt dışına da taşıyan Yıldız, 10’dan fazla lisan takviyesi ve eğitim setleriyle özel ihtiyaç sahibi olmayan çocukların ve ailelerinin de Tolkido’dan faydalanabileceğini belirtiyor.

Çevresel ve toplumsal problemleri çözme maksadıyla toplumsal yarar ve tesir yaratmayı hedefleyen, ticari faaliyet yoluyla elde ettikleri kârı öncelikli olarak toplumsal gayeler için kıymetlendiren girişimcilerin konuk edildiği Sinema Üzere Teşebbüsler, Garanti BBVA Youtube kanalı üzerinden yayınlanıyor. Kendi sinemalarının başrolünde yer alan konuklar hem de, toplumsal girişimciliği stratejik evvelari içinde goren Garanti BBVA ile yollarının kesişme kıssasını de paylaşıyor.

Uzun yıllardır kapsayıcı büyümeye odaklanarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınma maksatlarına ulaşması ismine çalışmalar yapan Garanti BBVA, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, toplumsal girişimcilerin sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmaları, işlerini büyütmeleri, yarattıkları toplumsal faydayı artırmaları için eğitim ve rehberlik vermenin yanı sıra bilinirliklerinin artmasına da katkı sağlamak üzere bugüne kadar 20’den çok toplumsal girişimciye dayanak sağladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı