Çöpe Değil Modaya Dönüşen Eserler

Selinx1

New member
“Sıfır Atık” çalışmalarında yalnızca Bursa’nın değil Türkiye’nin en çalışkan ve fark yaratan belediyelerinden olan Mustafakemalpaşa’da çöpten sanat yapıtına dönüşen eserler büyük beğeni topluyor.

Türkiye’nin en büyük etraf hareketi ‘’Sıfır Atık’’ projelerinde Bursa’da yenilikçi belediyelerinden biri olan Mustafakemalpaşa Belediyesi etraf şuurunu yaymak, israfı önlemek hedefli birincilere imza atan bir projeyi daha hayata geçirdi.

Çevreci kimliği, yürüttüğü sıfır atık projeleri ile çevreci belediyeler içinde ismini birinci sıralara yazdıran Mustafakemalpaşa Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü, özel ve kıymetli günlerde yapılan afiş, pankart, brandaları bir daha kıymetlendirerek, kullanıma hazır bez çantalar haline getirdi.

Nilüfer Hatun Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi, Moda Tasarım Kısmı öğrencileri tarafınca bir daha değerlendirilip hazırlanan çantalar, hem etrafa hem iktisada katkı sağlanması hedeflenirken, yeni alışveriş çantaları ile plastik poşet kullanmasının azalması hedefleniyor.

AFİŞLER BRANDALAR ARTIK ÇÖP DEĞİL!

Dikim atölyelerini ziyarette bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Lideri Mehmet Kanar,’’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen Türkiye’nin en büyük etraf hareketi olan ‘’ Sıfır Atık’’ projelerine belediyemiz olarak uzun müddettir takviyelerimiz devam ediyor. Etkinliklerde, tertipler hazırlanan branda afiş ve pankartların değerlendirilip bir daha kullanmaya hazır hale gelmesi beni hayli keyifli etti. Bu usul projeleri destekliyorum, çünkü yaşadığımız etraf hepimizin her şey geri dönüştürülebilir, afişlerimiz brandalarımız artık çöp değil, kullanılabilir alışveriş poşetleri haline dönüşüyor. Öğrencilerimize takviyelerinden ötürü fazlaca teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı