Cognitiwe, 4 kıtada 30 müşteriye ulaştı

Selinx1

New member
Cognitiwe öngörüye dayalı görsel yapay zeka platformu, Türkiye ve Avrupa’daki ofisleriyle birinci yılında 4 kıtadan 30 müşteriye ulaşarak, global oyuncu olma amacında değerli yol katetti. 500’den çok bilgi setini eğiterek, yüzde 97 doğruluk hissesi ile 20 milyondan fazla öngörüde bulunan Cognitiwe, Avrupa pazarındaki kapsamını genişletmek ve Amerika pazarına açılmak emeliyle tohum yatırım tipine çıktı.

2021 yılında Attila Algan ve Mete Bayrak tarafınca kurulan Cognitiwe, aldığı birinci yatırımın akabinde Milano ve Tallinn ofislerini de açarak, öngörüye dayalı görsel yapay zeka platformunu birinci yılında ulusal ve global müşterilere ulaştırma, mamüllerini tanıtma ve yeni paydaşlıklar geliştirme konusunda kıymetli bir yol katetti. Perakendede alanında Migros ve MAF Carrefour, üretim bölümünde ise Tofaş, Borusan Mannesmann ve MEXT (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Teknoloji Merkezi) üzere mahallî ve memleketler arası müşterilere hizmet veren Cognitiwe, 4 kıtadan 30 müşteri ile farklı düzeylerde iş birlikleri ve projeler yürütüyor.

Perakende ve üretim bölümlerine odaklanarak mamüllerini müşterilerle buluşturmaya başladıklarını belirten Cognitiwe Kurucu Ortağı Attila Algan “Ürünlerimizin faydaları, maliyetlerin düşürülmesinden operasyonel mükemmellikteki artışa kadar değişiklik gösteriyor.Bu yıl ortasında mevcut ve pilot projelerimizde yüzde 97 üzere büyük bir doğruluk hissesi ile 20 milyondan fazla öngörüde bulunduk. Bu süreçte 500’den çok data setini eğitirken, 53 bin yanılgıyı da tespit etmeyi başardık” dedi.

Cognitiwe ürünleriyle temiz teknoloji bölümünde öne çıkıyor

Dünyada birinci sefer süpermarketlerdeki taze sebze-meyvelerin anlık takibini sağlayarak, gerçek vakitli içgörü ve iddialarıyla sürdürülebilirliği ve verimliliği destekleyen Cognitiwe, dünya genelinde süpermarketlerde yüzde 14 olan taze sebze-meyve israfını, kendi müşterilerinde yüzde 10’a çekmeyi hedefliyor.

Perakende bölümündeki müşterilerine raf yerleşim takibi ve dolandırıcılık tespiti hususlarında da takviye sağlayan Cognitiwe, mamüllerin planogram ahenginde yüzde 25 artış, rafta eser bulunmama oranın da ise yüzde 35 azaltma sağladı. Mağaza ortasındaki anlık takiplerle, e-ticaret tarafını da destekleyerek online market siparişlerinde eksik olan eserlerde de yüzde 40 oranında değerli bir azalma sağlayan Cognitiwe, perakende müşterilerine verdiği tüm hizmetlerle birlikte genel satışlarda yüzde 1’den çok artış olmasını da sağladı.

Üretim dalında de kendi geliştirdiği yapay zeka algoritmaları ile üretim sınırındaki kusurları tespit edip, çevresel pahalarla birleştirerek problemler oluşmadan evvel ihtarda bulunabilen Cognitiwe, bu sayede müşterilerine gereç, vakit ve güç tasarrufu sağlayarak, sürdürülebilirlik gayelerini destekliyor.

Temiz teknoloji dalına getirdiği yenilikçi bakış açısıyla, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’daki yapay zekâ teşebbüsleri içinde da öne çıkmayı başaran Cognitiwe, son olarak daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etme amacıyla girişimcileri, yatırımcıları, bölümü ve hükümetleri ortak bir inovasyon tabanı oluşturmak için bir ortaya getirren Nordic Cleantech Openyarışmasında, 25 finalist ortasına seçildi.

Yapay zeka algoritmaları sıkıntıları oluşmadan engelliyor

Tüm dünyanın gündeminde olan iklim, besin ve güç krizlerini aşmak için her zamankinden daha fazla yapay zekaya muhtaçlık duyulduğunun altını çizen Cognitiwe Kurucu Ortağı Mete BayrakÖzellikle perakende ve üretim dallarının sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilmek için görsel yapay zekayı giderek daha fazla kullandığını görüyoruz. Süreç optimizasyonu ile ilgili TÜBİTAK projemizde paydaşlarımız olan Koç Üniversitesi ve TOFAŞ’la birlikte hareketli üretim bantlarındaki verimlilikte yüzde 8 düzgünleşme yakalayabileceğimizi gördük. Otomotiv kesimindeki bir üretim tesisinde montaj çizgisi başına aylık 300 bin Euro tasarrufa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Ek bir donanım yatırımına gereksinim duyulmuyor

Türkiye için KVKK, Avrupa Birliği içinse GDPR ile uyumlu çalışan Cognitiwe’nin geliştirdiği mamüllerin tümü, rastgele bir ek donanım yatırımına gereksinim duymadan, mevcut IP kameralarla çalışabiliyor.

TechOne VC liderliğinde StartersHub, Startup Wise Guys ve EGIAD Melekleri’nin dahil olduğu tohum öncesi yatırım çeşidinde 605 bin dolar yatırım alarak Milano ve Tallinn ofislerini açan Cognitiwe, 2023 yılı sonuna kadar tüm dünyadan her boyutta müşterinin kendi kendine rahatlıkla kullanabileceği bir SaaS platformu haline gelmeyi hedefliyor. Cognitiwe, Avrupa pazarındaki kapsamını genişletmek ve Amerika pazarına açılmak maksadıyla şu anda tohum yatırım tipine devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı