Coşkunöz Eğitim Vakfı, E-learning Teorik Eğitim ve Sanal Gerçeklik Tecrübe Modülleri Olan Let-X İSG Eğitim ve Tecrübe Platformu ile;
ISAF Security Fuarı’nda
Endüstriye yönelik nitelikli insan kaynağının yetişmesine kıymetli katkı sağlayan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV) ve bilgi teknolojileri şirketi GFDS iş birliğiyle tasarlanan İş Sıhhati ve Güvenliği alanındaki yeni kuşak eğitim programı Let-X İSG, ISAF Security Fuarı’nda görücüye çıkıyor. Let-X ile birinci sefer bir dijital eğitim platformunda, İSG alanında online eğitim ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları bir ortaya geldi.
Esaslı sanayi kuruluşu Coşkunöz Holding’in kurucusu Kemal Coşkunöz tarafınca 1988’de endüstriye nitelikli insan gücü kazandırmak emeliyle kurulan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), günün gereksinimlerine nazaran daima güncellediği yeni projelerle alana kıymetli katkı vermeye devam ediyor. CEV’in bu alandaki son projelerinden biri de İş Sıhhati ve Güvenliği Dijital Eğitim Platformu Let-X İSG oldu. Bilgi teknolojileri şirketi GFDS iş birliğiyle iş sıhhati ve güvenliği alanında online eğitim ile sanal gerçeklik (VR) teknolojili uygulamalar, dijital eğitim platformu Let-X İSG’de bir ortaya getirildi.
Platform, İstanbul Fuar Merkezi’nde 14-17 Ekim tarihleri içinde gerçekleştirilen ISAF Security 25. Memleketler arası Güvenlik Sistemleri, Hizmetleri ve Ekipmanları Fuarı’ndaki Let-X standında sergileniyor. Fuar iştirakçileri stantta hem platform hakkında bilgi alma tıpkı vakitte VR uygulamasını deneme imkânı bulacaklar.
Platformda e-öğrenme modülü ile İSG eğitimleri kolay anlaşılacak biçimde, dinamik, eğlenceli ve yalın bir lisanla veriliyor. Eğitimler bulut tabanlı olduğu için, değişen İSG içeriklerine nazaran daima güncelleniyor. Sanal Gerçeklik (Virtual Reality-VR) modülü ile ise iş sıhhati ve güvenliği bakımından tehlikeli durumlar gerçeğe epey yakın ve inançlı bir ortamda deneyimlenerek bu durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği öğreniliyor. bu biçimdece iş esnasında yanılgı hissesinin ve kaza riskinin büyük oranda azaltılmasına katkı sağlanıyor. Uzaktan eğitim imkânıyla da vakit ve maliyetten tasarruf ediliyor. Let-X İSG ile bu alandaki eğitim verimliliğinin 95 artması bekleniyor.
Tamamı Türk mühendislerce ve A sınıfı İSG uzmanlarının nezaretinde 6331 sayılı İş Sıhhati ve Güvenliği Kanunu’na uygun olarak tasarlanıp üretilen yeni kuşak eğitimin yurt dışına da ihraç edilmesi hedefleniyor.
“İş Dünyasına İlham Verecek Bir Model”
Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu, vakıf olarak kuruluşlarından bu yana sanayi ve üretimin yanı sıra Türkiye’nin geleceği olan gençlerin hayatına paha katmak için çalıştıklarını belirterek şunları söylemiş oldu: “Bu model iş dünyasına ilham verecek. Let-X İSG hem çalışanların dijital okuryazarlığını arttıracak, hem iş güvenliğine odaklanacak tıpkı vakitte memleketler arası pazarlarda ülkemizi temsil edecek. Eserin satışından elde edilecek Vakıf gelirlerinin tamamı ise eğitim ve burs fonlarına aktarılacak. Çalışanların güvenlik ve sıhhatine değerli katkı verirken gençlerimize de eğitim takviyesi vereceğiz.”
“İş Sıhhati ve Güvenliği Külçeşidinin Yerleşmesine Katkı Sağlayacak”
GFDS İdare Konseyi Lideri ve CEO’su Mert Levent Oğuzata ise çalışanlarda iş sıhhati ve güvenliği külçeşidinin yerleşmesinin değerine vurgu yaparak “Bu sistemle online eğitim ve sanal gerçeklik (VR) tecrübeleri birinci kere bir ortaya getiriliyor. Let-X İSG eğitim platformu, bilhassa endüstride üretim çizgilerinde çalışanlar için iş sıhhati ve güvenliğine uygun çalışma biçimini, sanal gerçeklik teknolojisi kullanarak risk almadan öğretecek ve muhtemel iş kazası riskini de düşürecek. Sanayi 4.0 teknolojilerinden yararlanarak yeni kuşak iş güvenliği eğitimini kullanıcılarla buluşturuyoruz. Eğitimin kurumlarda iş sıhhati ve güvenliği külçeşidinin yerleşmesine kıymetli katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Tümüyle yerli ve ulusal kaynaklarla, Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın 33 yıllık eğitim deneyimi ve dalında fark yaratan GFDS’nin içerik geliştirme ve teknoloji yetkinliğiyle oluşturulan Let-X İSG platformunun hem e-öğrenme tıpkı vakitte sanal gerçeklik (VR) modülleri ISAF Security Fuarı’ndaki Let-X standında 17 Ekim’e kadar deneyimlenebilecek.