Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışı’na müracaatlar devam ediyor

Selinx1

New member
Doğal taş dalının en büyük global buluşmalarından Marble İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen 5. Milletlerarası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na, müracaatlar 29 Ocak 2023’e kadar devam ediyor. Doğal taş kesiminin milletlerarası piyasada rekabet gücünü artırarak genç ve yaratıcı dizayncıları teşvik etmeyi hedeflenen müsabakaya, üniversitelerin ilgili kısımlarından öğrenciler, doğal taş ya da doğal taş artıklarından üretilecek dekoratif konut eşyası dizaynlarıyla katılabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde İZFAŞ tarafınca düzenlenen Marble İzmir Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 26-29 Nisan 2023 tarihleri içinde fuarizmir’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. 28. sefer düzenlenecek Marble İzmir, bu yıl da kesimi İzmir’de dünyayla buluşturacak. Fuar kapsamında düzenlenen 5. Milletlerarası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’yla da genç dizayncılar, kesimin yenilikçi firmalarıyla bir ortaya gelecek. Serüvenine ulusal iştirakle başlayan müsabaka, bu yıl yurt dışı müracaatlarının da yapılmasıyla milletlerarası bir boyut kazanmış oldu. Yarış bu yıl birinci kez firma özel mükafatlarına de yer vererek dizayncılar ile genç yetenekleri destekleyen firmaları buluşturup bir misyonunu daha gerçekleştiriyor. Yarış; tasarım ve mimariyle desteklenerek katma bedeli yüksek eserlerle yapılmasıyla doğal taş ihracatının artmasını, Türk doğal taşının pazarda yenilikçi yüzünün ortaya konulmasını da amaçlıyor. Bu müsabaka ile ayrıyeten, etraf dostu ve sürdürülebilir projeler geliştirmek, kesimin gelişmenine ve rekabet gücünü katkı sağlayarak ülke iktisadına katkıda bulunmak da hedefleniyor.

Ödüller sahiplerini bekliyor

Yarışma, üniversitelerin, Mimarlık, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım, Sanat ve Tasarım, Hoş Sanatlar ve Tasarım fakültelerinin lisans kısımlarına, üniversitelerin dizaynla ilgili başka lisans ve ön lisans programı öğrencilerine açık. Yüksek lisans ve doktora eğitimi nazarann adaylar da yarışa başvurabiliyor. Akademisyenlerden tasarımcılara ve kesim profesyonellerine kadar birfazlaca kıymetli ismin heyette yer aldığı yarışa 29 Ocak 2023 tarihine kadar müracaat yapılabiliyor. Toplam ödül ölçüsünün 220 bin TL olduğu müsabakada; birinci üç projenin yanı sıra Ege İhracatçılar Birliği Özel Mükafatı, firma özel mükafatları, dizaynların tescili mükafatı, dizaynların üretimi mükafatı üzere çeşitli mükafatlar de verilecek. Yarışa en epey öğrencinin müracaat yaptığı üniversiteye de üç boyutlu yazıcı armağan edilecek. Yarışla ilgili ayrıntılı bilgilere degisiktasarimyarismasi adresinden ulaşılabilir.

Akademisyen, dizayncı ve kesim temsilcileri jüride

Yarışmanın heyetinde ise İzmir İktisat Üniversitesi Hoş Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı Öğretim Üyesi Dr. A. Can Özcan, Endüstriyel Dizayncı Adnan Özgür, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar, Endüstriyel Dizayncı Ece Yalım, İzmir Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü Dünya Tasarım Örgütü Türkiye İrtibatı İzmir İktisat Üniversitesi Öğretim nazaranvlisi Dr. Elif Kocabıyık, İç Mimar Esra Kazmirci, Üst Seviye Danışman Prof. Dr. Faruk Çalapkulu, Endüstriyel Dizayncı Fulden Dehneli, Dizayncı Gökhan Karakuş, Dizayncı Hakan Helvacıoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı Dr. Öğretim Üyesi Koray Gelmez, Selçuk Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Lütfi Hidayetoğlu, Endüstriyel Dizayncı Meltem Parlak, Varşova Hoş Sanatlar Akademisi Kısım Lideri Prof. Dr. Michal Stefanowski, Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Başkan Küçükerman, Çizgi Mermer Kurucusu Remzi Boncuk, Ege Antik Mermer Kurucusu S. Sabri Bora, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Güneş ve Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Kısmı Dr. Öğretim Üyesi Tolga Benli yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı