DEÜ’de Doğan Teşebbüse, Kosgeb ve İş Dünyasından Yatırım Takviyesi

Selinx1

New member
Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) bünyesinde faaliyetlerine devam eden AGON firması, geliştirdiği biyosensörler ile isminden kelam ettirmeye devam ediyor. Firma, ürettiği serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörlerle KOSGEB’in yanı sıra kişisel yatırım dayanağı de almayı başardı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı’nda (DEPARK) faaliyetlerine devam eden ve geliştirdikleri biyosensörle halk içinde hastane mikrobu olarak bilinen Staphylococcus Aureus bakterisini tespit edebilen eser geliştiren AGON takımı, artık de serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörler ile yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Geliştirdikleri elektrokimyasal biyosensörler için KOSGEB’den de hibe almaya hak kazanan grup, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) EGİAD İdare Heyeti ve EGİAD Melekleri Ağı İcra Heyeti Üyesi Filip Minasyan’dan da ferdi yatırım dayanağı alarak atölye kurma çalışmalarına başladı. pek geniş bir tüketici penceresine sahip serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörler; ilaç ve kimya kesimi, araştırma laboratuvarları ve sıhhat merkezleri üzere biroldukça alanda çeşitli gayelere hizmet edecek biçimde kullanılabiliyor. Hastalık teşhisi, enzim üzere biyomoleküllerin düzeylerinin tespiti, isimli olaylarda satışı ve kullanması yasaklı hususların tanımlanması üzere birfazlaca alan, serigrafi baskılı elektrot tabanlı biyosensörler sınıfında yer alıyor. Yüksek seçiciliğe sahip, emniyetli biyosensör tiplerini ortaya çıkaran AGON, daha evvel DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın takviyesinin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı’ndan hibe takviyesi almıştı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, AGON takımını tebrik ederek, “hemen çabucak üniversite öğrencisiyken çıktıkları yolda kıymetli evreler kaydeden, başarılarıyla iş dünyasının da dikkatini çeken AGON takımıyla gurur duyuyor, onları yürekten kutluyoruz. Girişimcilerimizin üniversitemizin de ağır eforlarıyla yazdığı her muvaffakiyet öyküsü, bizlere hakikat yolda olduğumuzu gösteriyor. Ulusal ve yerli üretim anlayışını benimseyen, ülkemize ve insanlığa hizmet eden çalışmalara imza atan girişimcilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

ATÖLYEMİZİ KURUYORUZ

DEPARK’ta faaliyetlerine devam eden AGON firmasının faaliyetleri hakkında bilgiler veren AGON grubundan DEÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Gereç Mühendisliği mezunu Aleyna Yıldız, “Biyosensör geliştiren firmamızı kurmadan evvel Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar hocamızdan takviye almıştık. Bundan kısa bir süre daha sonra ise TÜBİTAK’tan aldığımız dayanakla firmamızı kurduk. Çabucak akabinde EGİAD Meleklerinden olan Sayın Filip Minasyan’dan hem maddi tıpkı vakitte üretim tesislerinin kurulması noktasında yatırım aldık. Bu yatırımla Ar-Ge merkezi ve Ar-Ge çalışanı sağlanmış olacak. Yakın vakitte da KOSGEB’den takviye aldık, artık ise atölyemizi kuruyoruz” dedi. Ürettikleri biyosensörlerin ‘bakteri biyosensörleri ve ‘serigrafi baskılı elektro kimyasal biyosensörler’ olarak ikiye ayrıldığını söyleyen Aleyna Yıldız, “Sayın Filip Minasyan’dan ve KOSGEB’den aldığımız dayanaklar, serigrafi baskılı elektro kimyasal biyosensörleri kapsıyor. Bu eser, üniversitelerin ilaç, kimya ve araştırma laboratuvarları ile bilim insanları ve akademisyenler tarafınca kullanılıyor. Bizim öncelikli satış alanlarımız üretim alanlarını kapsıyor” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR TALEP BEKLİYORUM

AGON grubuna daha evvel mentorluk da yapan EGİAD İdare Konseyi üyesi Filip Minasyan ise hayli başarılı bir takımla çalıştıklarını belirterek, “AGON, kendi işini güzel biliyor. Daha evvel TÜBİTAK’tan takviye almışlardı. TÜSİAD’ın Bu Gençlikte İş Var projesinde EGİAD’ı temsilen kendilerine mentorluk yapmıştım. Ege finalinde birinci olduk. EGİAD Meleklerine şirkete şahsi olarak yatırım yapma isteğimi iletmiştim ve ferdî olarak yatırım gerçekleştirdim. Şirketin geldiği nokta EGİAD Meleklerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. KOSGEB dayanağıyla alınan makinalar EFE Sanayi ve Tic. A.Ş’nin tesislerinde tahsis edilen alana yerleştirilecek. Ben, 2022’de AGON’un yeterli cirolar yapıp fazlaca süratli büyüme göstereceğini ve yurt haricinde önemli talep bakılırsaceğini düşünüyorum. Hatta şimdiden talepler gelmeye başladı” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı