Dijital Pazarlama Kesimi Nitelikli İstihdam Problemine Tahlil Arıyor

Selinx1

New member
Dünya’da 550 milyar dolara ulaşan dijital reklam pazarı, pandemi ile birlikte Türkiye’de de büyük bir ivme kazandı. Her yıl yüzde 2 – 2.5 kat büyüme sağlayacağı öngörülen dijital pazarlama bölümünün en büyük sorunu olarak nitelikli istihdam görülüyor. Dijital pazarlama kesiminin istihdam sıkıntısına tahlil sunmak ismine Dijital Çaylak projesini geliştirdiklerini belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Bu proje ile toplumsal medyadan yapay zekâya blockchainden yapay zeka teknolojilerine kadar 20 kıymetli mevzuda eğitimler veriyoruz. Eğitim, staj ve istihdam basamaklarından oluşan projede, seçilen mevzuya göre eğitim müddeti değişiyor. Projenin, genç işsizliğe de büyük oranda dayanak sağlayacağını inanıyoruz. Hem küresel markaların tıpkı vakitte dijital reklam ajanslarının istihdam konusunda büyük problemler yaşadığına şahidiz. Devlet üniversitelerinde bir kısım yahut dersin açılmasıyla dijital pazarlama dalının, rekor büyüme sayılarına ulaşacağını düşünüyoruz” dedi.

Yüzde 35 oranında büyüme kaydeden dijital pazarlama dalının her yıl evvelki yıla göre en az 2- 2.5 kat büyüme sağlayacağı öngörülüyor. Yaşanılan büyüme oranlarına karşın kesimdeki nitelikli istihdam sorunu, büyümenin önündeki en büyük manilerden.

“Dijital Pazarlama Bölümü Devlet Üniversitelerinde Kısım İstiyor”

Dijital pazarlama dalının istihdam sıkıntısına tahlil önerisi olarak Dijital Çaylak projesini geliştirdiklerini belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “ Bölümdeki küresel markaların ve dijital reklam ajanslarının nitelikli istihdam konusunda önemli sıkıntılar yaşadığına şahidiz. bununla birlikte verdiğimiz iş ilanlarına yapılan müracaatların alakasız olduğuna ve alakalı olabilecek bireylerin de dalın fazlaca uzağında olduğunu gördük. MooF Dijital Reklam Ajansı ve Dijital Pazarlama Okulu olarak kurumlarımızı tek bir çatıda toplayarak, Dijital Çaylak projesini geliştirdik” dedi.

Projenin eğitim, staj ve istihdam etaplarından oluştuğunu belirten Kaplan, kelamlarına şöyleki devam etti: “Eğitim almak isteyen şahıslar, evvela mülakat sürecinden geçiyor. Mülakatlarda kriterimiz teknik bilgiler asla değil, kişinin az da olsa teknoloji yahut dijital dünyaya merakının olması. Mülakattan geçen şahıslara, uzman eğitim takımımız tarafınca eğitimler veriliyor. sonrasındasında öğrendiklerini uygulama alanı olarak MooF Dijital Reklam Ajansı bünyesinde staj yapma imkânı buluyor. Kişi, ondan sonrasında ister ajansımız ister farklı dijital reklam ajansında çalışma tercihini yapabiliyor. Dalın en kıymetli meselesine tahlil bulmak ismine Dijital Çaylak projesi geliştirdik. Bu proje, beraberinde genç işsizliğe de büyük oranda dayanak olacak. Lakin devlet üniversitelerinde bir kısım yahut dersinin açılmasıyla dijital pazarlama bölümünü rekor büyüme sayılarına ulaşacağını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı