Dünya şampiyonu ulusal boksör Busenaz Sürmeneli, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na hazırlanıyor

Deniz

Member
Dünya şampiyonu ulusal boksör Busenaz Sürmeneli, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Ordu’da hazırlanıyor. Başarılı sportmen, olimpiyatlarda elinden gelenin en güzelini yapacağını söylemiş oldu.

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda madalya hedefleyen dünya şampiyonu boksör Busenaz Sürmeneli, 16-29 Haziran tarihleri içinde Ordu’da kamp yapmaya başladı. Türkiye Boks Federasyonu tarafınca Ordu’da gerçekleştirilecek kampta sporcuyu yetiştiren Teknik Yönetici Cahit Süme misyon alacak. Kamp, Durugöl Spor Tesisleri’nde yapılıyor.

Cahit Süme: “Hedefimiz olimpiyatlarda altın madalya”

Basın mensuplarına kamp hakkında açıklamalarda bulunan Teknik Yönetici Cahit Süme, amaçlarının olimpiyatlarda altın madalya olduğunu belirterek, “İlk kere Ordu’da kamp yapıyoruz. Burayı seçmemizdeki gayemiz, spor vilayet müdürümüzün de boksta daha evvelinde dünya şampiyonlukları kazanmış olması. Bizim lisanımızdan anlayacak bir beşerli son kampı geçirmek istiyoruz. Şu ana kadar fazlaca güzel gidiyor. Son kampları bilhassa moral ve motivasyon açısından düzgün geçirmek istiyoruz. Yaklaşık bir hafta evvel Paris’te yapılan olimpiyat elemelerinde atletimiz şampiyon olarak elemeleri kapattı ve dünya sıralamasında olimpiyatlarda da bir numaralı seri başı. Olimpiyatlara son kamp olarak buradan hazırlanıp, gitmeyi düşünüyoruz. Âlâ bir kamp devri geçivereceğiz, maksadımız her vakit olduğu üzere olimpiyatlardan madalya kazanmak. Bunu başaracak güçteyiz” dedi.

Busenaz Sürmeneli: “Elimizden gelenin en uygununu yapacağız”

Atlet Busenaz Sürmeneli ise evvelki senelerda Avrupa Şampiyonası’nda Ordu’ya geldiğini ve buradan şampiyon olarak ayrıldığını hatırlatarak, “Bana uğurlu gelecek vilayetlerden bir tanesi diye düşünüyorum. beraberinde Spor Vilayet Müdürümüz Mustafa Genç ile 2015 yılında dünya şampiyonasına gitmiştik ve köşemde kendisi vardı. Onların bana talih getireceğine inanıyorum. Hakikaten burayı bir sportmen kenti olarak görüyorum. Bizim bu vakitte morale muhtaçlığımız var ve her şey hoş gidiyor. Olimpiyatlar için son düzlüğe girdik. Çalışıyoruz ve ardımızdan milyonlar bizim için dua ediyor. İnşallah onların dualarını boşa çıkarmadan elimizden geleni en güzelini yaparak yolumuza devam ederim diye düşünüyorum” halinde konuştu.