Elon Musk, yeni Twitter CEO’sunu işe aldı ve CEO ve CTO pozisyonlarını devraldığını duyurdu

uzman

Active member
Twitter CEO’su Elon Musk Perşembe günü yaptığı açıklamada, halefinin adını vermeden sosyal medya platformu için yeni bir CEO bulduğunu söyledi.

“X/Twitter için yeni bir CEO’m olduğunu duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Yaklaşık altı hafta içinde başlayacak!” Musk bir tweet’te söyledi.

Musk, “ürünleri, yazılımları ve hizmetlileri denetleyen icra başkanı ve CTO’ya” geçeceğini söyledi.

X/Twitter için yeni bir CEO tuttuğumu duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. 6 hafta sonra başlayacak!

Rolüm, Ürün, Yazılım ve Sysop departmanlarını denetleyen İcra Kurulu Başkanı ve CTO’ya geçiş yapacak.

— Elon Musk (@elonmusk) 11 Mayıs 2023

Hareket, Musk’ın Twitter’da U dönüşünde geçirdiği zaman konusunda giderek daha fazla endişelenen Tesla yatırımcıları arasındaki endişeleri yatıştırmalı. Musk ayrıca roket şirketi SpaceX’i de yönetiyor.

Tesla hisse hacmi haberler üzerine yüzde 2,4 arttı.

Kasım ayında Twitter’da geçirdiği süreyi kısaltmayı ve sonunda sosyal medya şirketini yönetecek yeni bir başkan bulmayı umduğunu söyleyen Musk, şu ana kadar herhangi bir potansiyel aday belirtmedi.

Milyarderin Ekim ayında Twitter’ın yeni sahibi olarak ilk iki haftası hızlı değişimlerden biriydi. Twitter’ın eski CEO’su Parag Agrawal’ı ve diğer üst düzey yöneticileri hızla kovdu, ardından Kasım ayında personelin yarısını kovdu.

Kendini ifade özgürlüğü mutlakçısı ilan eden Musk, platformun nefret ve bölünme için bir yankı odası olmasını önlemek için Twitter’ı devraldığını söyledi.

Ayrıca, şirketin 54 milyar dolarlık (neredeyse 4.43.550 crore) satın almasıyla ilgili olarak Twitter’ın yönetim kuruluyla yaptığı tartışmanın kilit noktası olan Twitter’daki spam botlarını “yeneceğini” söyledi.

© Thomson Reuters 2023

Xiaomi, kamera odaklı amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 13 Ultra’yı piyasaya sürerken, Apple bu hafta Hindistan’da ilk mağazalarını açtı. Bu gelişmeleri, akıllı telefon söylentileri hakkındaki diğer raporları ve daha fazlasını Gadgets 360 podcast’i Orbital’de tartışıyoruz. Orbital, Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music’te ve podcast’lerinizi aldığınız her yerde mevcuttur.
Ortaklık bağlantıları otomatik olarak oluşturulabilir – ayrıntılar için Etik Beyanımıza bakın.