Enerjisa Üretim, United Nations (UN) Küresel Compact’e katıldı

Selinx1

New member
Türkiye’nin başkan özel dal elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, sürdürülebilirlik konusunda yürüttüğü kapsamlı çalışmaları memleketler arası taahhütler çerçevesinde geliştirmek gayesiyle dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan Birleşmiş Milletler Global Prensipler Sözleşmesi’ni (UN Küresel Compact) imzaladı. Enerjisa Üretim, üyelikle birlikte tüm iş süreçlerinde UN Küresel Compact’in 10 prensibine uymayı ve bu kapsamdaki çalışmalarını her sene raporlamayı taahhüt etti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde, başta yenilenebilir güç olmak üzere yatırımlarını daima büyüten Enerjisa Üretim, etraf ve sürdürülebilirlik hususlarındaki sorumluluklarını üniversal unsurlar çerçevesinde devam ettirmek gayesiyle United Nations (UN) Küresel Compact üyeleri içinde yerini aldı. Yeni yatırımlarının tamamını yenilenebilir güç projeleri ile gerçekleştiren şirket, bu suretle sürdürülebilirlik çalışmalarını tüm iş süreçlerinde; çalışma standartları, insan hakları, yolsuzlukla çaba, çeşitlilik ve kapsayıcılık etraf üzere başlıkları kapsayan 10 unsur temelinde sürdürme taahhüdünü vermiş oldu.

Enerjisa Üretim Varlık İdaresi ve Sürdürülebilirlik Önderi Murat Eröz, “Sürdürülebilirliğe bakış açımızın merkezinde; gelecek jenerasyonların kaynaklarını tehlikeye atmadan, günümüz muhtaçlıklarının karşılanabilmesinin ötesinde, esasen elverişsiz hale gelmiş olanı onarıp güzelleştirerek aktarmak var. Dünyanın geleceği için bütüncül ve uzun vadeli bir bakış açısına muhtaçlık var. Bu noktada devletler ve sivil toplum kuruluşları kadar iş dünyasına da büyük sorumluluklar düşüyor. Enerjisa Üretim olarak, teknolojiye, beşere ve etrafa yaptığımız yatırımı ebediyen sürdürülebilirlik ve ahenk çerçevesinde ele alıyoruz. Bu yaklaşımın bütün çalışanlarımız ve daima etkileşim halinde olduğumuz paydaşlarımız nezdinde benimsenmesine de ihtimam gösteriyor, sürdürülebilirliği odağımıza alarak iş süreçlerimizi geliştiriyoruz. Yaşama hürmet duyarak üreten, topluma ve etrafa katkı sağlamayı hedefleyen bir güç şirketi olarak ortasında bulunduğumuz ekosisteme karşı nazaranvimizi eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. Halihazırda yürüttüğümüz kapsamlı faaliyetleri global ve kalıcı prensipler temelinde yürütmek, sorumlu ve hesap verilebilir bir çizgide geliştirmek maksadıyla Global Prensipler Sözleşmesi’ni kabul ettik. Bu taahhüt ile sürdürülebilirlik alanında daha yüksek etkileşim ve iş birliği imkanlarını değerlendirdiğimiz yeni bir sayfa açtık. Gezegenimiz, ülkemiz ve toplumumuz için bu alanda aldığımız sorumluluğu daima artırma ve daha fazla katma kıymet üretme kararlılığındayız” halinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı