En sağlıklı ısınma sistemi, pak güç kaynağı doğal gaz; hava, ortam ve etraf kirliliğine yol açmıyor. Ekonomik bir güç kaynağı olan doğal gazı alınacak sıradan tedbirlerle daha inançlı kullanmak mümkün. Türkiye’nin en yaygın 2’inci özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya, daha inançlı doğal gaz kullanması için vatandaşlara 10 husustan oluşan bir yol haritası sunuyor.
Doğal gaz tüm dünyada en inançlı yakıt olarak kabul edilirken, alternatif ısınma hallerine göre de tasarruf sağlıyor. beraberinde hava, ortam ve etraf kirliliğine yol açmıyor.
Doğal gazı inançlı bir biçimde kullanmak için ise kullanıcıların birtakım tedbirler alması gerekiyor. ‘Doğal gazsız mesken kalmayacak’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Enerya, toplumsal sorumluluk şuuruyla hazırladığı inançlı doğal gaz kullanması yol haritasıyla vatandaşlara alınacak sıradan tedbirler konusunda yol gösteriyor.
İşte 10 adımda inançlı doğal gaz kullanması:
Doğal gazı inançla kullanmak için;
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Doğal gaz tüm dünyada en inançlı yakıt olarak kabul edilirken, alternatif ısınma hallerine göre de tasarruf sağlıyor. beraberinde hava, ortam ve etraf kirliliğine yol açmıyor.
Doğal gazı inançlı bir biçimde kullanmak için ise kullanıcıların birtakım tedbirler alması gerekiyor. ‘Doğal gazsız mesken kalmayacak’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Enerya, toplumsal sorumluluk şuuruyla hazırladığı inançlı doğal gaz kullanması yol haritasıyla vatandaşlara alınacak sıradan tedbirler konusunda yol gösteriyor.
İşte 10 adımda inançlı doğal gaz kullanması:
Doğal gazı inançla kullanmak için;
- Rastgele bir acil durumda 187 doğal gaz acil çizgisini arayın.
- Soba, kombi ve ocak üzere aygıtların bulunduğu kapalı alanlarda açılmış olan 150 cm² kesitli havalandırma menfezlerini mutlaka kapatmayın.
- Bacalı aygıtları banyoya, yatak odalarına yerleştirmeyin. Bu tip aygıt bulunan yerlerde uyumayın.
- İstenmeyen durumlar yaşamamak için yakıcı aygıtlarınızın baca ve emniyet sensörünü iptal etmeyin.
- Açık balkonda kullanılacak hermetik aygıtları, havalandırılmış gözetici bir kutu ortasında koruma edin ve radyatör gidiş-dönüş borularının izolasyonunu yaptırın. Kapalı balkonda çalıştırılan açık yanmalı yahut bacalı aygıtlar için havalandırma menfezi açtırın.
- Hermetik yahut bacalı aygıt bacalarında değişiklik için yetkili servis takviyesi alın ve yepyeni yedek kesim kullanın.
- Gaz dedektörlerini ve gaz alarm aygıtlarınızı makul aralıklarla denetim ettirin.
- Tesisatta yapılacak değişiklikleri sertifikalı firmalara uygulatın. Dağıtım şirketini süreçler konusunda bilgilendirin.
- İnançlı tüketim için doğal gaz tesisatı, yakıcı aygıtlar ve bacalarınızı yılda bir kez yetkili firmalara denetim ettirin.
- Tesisatınızın daha uzun ömürlü ve inançlı olması için tesisat borularınızı boyatın.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı