Ersin Destanoğlu: Avrupa’ya gitme hayalim var

Deniz

Member
Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, Galatasaray derbisinde kurtardığı penaltının tahlilini maçtan evvel yaptığını söylemiş oldu. Destanoğlu, “Birkaç sene daha sonra Avrupa hayalimi gerçekleştirebilirim. Beşiktaş’ta kupalar kazanmak istiyorum. Vakti gelince Avrupa hayalim var.” dedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki idmandan evvel basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ersin, “Bizim için derbi hoş geçti. Derbiler her vakit değerlidir ve biz de güzel sonuçla alandan ayrılmasını bildik. Benim adıma da hoş geçti. Kırılma anında penaltı kurtarışım galibiyeti getirdi. Kadro halinde yeterli oynadığımız bir maçtı ve galip geldiğimiz için memnunum. Maçtan evvel en epey nereye, hangi açıda vuruyorlar diye bütün oyuncuları izlemiştim. Mostafa Mohamed topu alınca hislerim büsbütün tuttuğum köşeydi, o da oraya vurdu. Tahlil yapmak epeyce kıymetli. Ben de bütün rakipleri maç öncesinde izliyorum. Bu sayede penaltıyı kurtarmış oldum.” diye konuştu.

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera‘nın yediği goller niçiniyle eleştirildiğinin belirtilmesi üzerine siyah-beyazlı futbolcu, “Muslera, biroldukca gencin örnek aldığı epeyce büyük bir kaleci. 10 yıldır burada. Büyük kaleciler tahminen sıradan goller yiyor lakin birden fazla büyük kalecinin tartışılmaz yeteneği var. sıradan gol yenilebiliyor. Tenkit de alıyorsunuz lakin öteki maçta elinizden geleni bir daha yapıyorsunuz.” tabirlerini kullandı.

Beşiktaş’ın öbür kalecisi Mert Günok‘la ortalarındaki rekabete değinen Ersin, “Rekabet her oyuncu için, her bölge için değerli. Ne kadar düzgün oynarsanız, performansınız o kadar artıyor. Mert abi bana epeyce dayanak oluyor. Rakipleri ayrıntılı anlatıyor. O oynadığında ben ona muvaffakiyetler diliyorum. Rekabet ortamı ekibe yansır, gruba yansıyınca da uygun sonuçlar alırız. Kim baht buluyorsa elinden geleni yapıyor. Herkes müddet buluyor. Burada herkes grubun başarısı için var. Oynayan, oynamayan kıymetli değil. Değerli olan performansımız, maç kazanmak ve taraftarı keyifli etmek.” değerlendirmesinde bulundu.

“Milli grup benim de beklediğim bir yer”

Ulusal kadrodan davet beklediğini aktaran 20 yaşındaki kaleci, “Milli grup beklediğim bir yer. Birfazlaca genç oyuncu ulusal kadroya gitti. Alanda elimden geleni yaptıktan daha sonra er ya da geç çağrılacağımı biliyorum.” diye konuştu.

Galatasaray derbisi daha sonrası ekip arkadaşı Rıdvan Yılmaz‘la şakalaşmalarına değinen Ersin Destanoğlu, “Rıdvan’la uzun senelera dayanan arkadaşlığımız var. Tıpkı lisede okuduk, konutlarımız yakındı, burada birlikte kalıyoruz. Maçtan daha sonra niçin kulağımı çekti bilmiyorum lakin galiba eli oraya kadar uzanabildi. O denli bir sevinç yaşadık.” sözlerini kullandı.

Alman kaleci Manuel Neuer‘i örnek aldığını söyleyen Ersin, “Biroldukca ligi izliyorum, biroldukca grubu takip ediyorum. Beni örnek alan kardeşlerim vardır tahminen. Onlar da çalışmayı bırakmasın. Ellerinden geleni yapsınlar. Ben hiç yılmadım. A ekibe çıktığımda dördüncü ya da beşinci kaleciydim. 19 yaşında birinci maçıma çıktım. Ekstra egzersizler yaptım. Kaleye geçince de bırakmamak için çalışmaya devam ediyorum.” diye konuştu.

“Zamanı gelince Avrupa hayalim var”

Avrupa’da futbol oynama hayali olduğuna değinen siyah-beyazlı kaleci, “Bunu 16 yaşından beri istiyorum. Artık Beşiktaş’ta oynuyorum. Bu sene de şampiyonluğa odaklandık. Makus giden bir tablo vardı. Düzgün oynuyorduk lakin sonuç alamıyorduk. Sonuç almaya da başlayacağız. Değerli olan Beşiktaş’ın başarısı. Birkaç sene daha sonra Avrupa hayalimi gerçekleştirebilirim. Beşiktaş’ta kupalar kazanmak istiyorum. Vakti gelince Avrupa hayalim var.” halinde görüş belirtti.

Teknik yönetici Sergen Yalçın’ın kendisinin daima gerisinde durduğunu aktaran Ersin, şunları kaydetti:

“19 yaşında kaleyi vermek ve oyuncunun ardında durmak büyük iş. Sergen hocaya teşekkür etmek lazım. Hocamız her vakit ardımızda durdu. Konuşarak, diyalogla bizi maçlara hazırladı. Geçen dönem bizim için hayli hoş ve sıkıntı bir yıldı. Üst üste maçlar oynuyorduk. Bu sene de geçen sezonki üzere arkadaşlığın üst seviye olduğu bir ortam var burada. İki sezonki Ersin’i kıyaslayacak olursam, bu yılki Ersin geçen yılkinden biraz daha âlâ. Sergen hocanın bir programda ‘Geçen dönemin en âlâ oyuncusu Ersin’di.’ demesi daha da öz itimat verdi. Vakit zaman eleştirildim, övgü de aldım. Hocanın bu biçimde demesi biroldukça insanın bana öbür biçimde bakmasını sağladı. Hocanın bu niyeti beni keyifli etti.”

Ersin Destanoğlu ayrıyeten, Cenk Tosun ve Burak Yılmaz’ın kendisini en çok zorlayan forvet oyuncuları olduğunu söylemiş oldu.