FASTag KYC için son tarih 29 Şubat olarak belirlendi: Güncelleme, durum kontrolü ve daha fazlası

uzman

Active member
Hindistan Ulusal Karayolları Otoritesi (NHAI), kullanıcıları birden fazla araba için bir FASTag (veya tam tersi) kullanmaktan caydırmak amacıyla kısa süre önce 'Bir Araç, Bir FASTag' girişimini başlattı. Hareketin, trafik sıkışıklığını azaltması ve ülke çapında ücret tahsilatını basitleştirmesi amaçlanıyor. Bu sizi nasıl etkiliyor? Müşterinizi Tanıyın (KYC) sürecinin 29 Şubat'a kadar tamamlanmaması, FASTag'ınızın devre dışı bırakılmasıyla sonuçlanabilir.

FASTag'in durumunun nasıl kontrol edileceği, son tarihten önce nasıl güncelleneceği ve çok daha fazlası hakkında birçok soru ortaya çıkıyor. Bu makale, Fastag'inizin durumunu ne kadar kolay kontrol edebileceğinizi, güncelleyebileceğinizi ve size yardımcı olabilecek diğer bilgileri alabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olacaktır. Öyleyse başlayalım.

FASTag KYC nasıl güncellenir?

FASTag'inizin KYC'sini kolayca güncellemenin çeşitli yolları vardır. Üç farklı seçeneği listeledik.

FASTag KYC'yi NHAI resmi web sitesi aracılığıyla güncelleyin

Aşama 1: https://fastag.ihmcl.com adresini ziyaret edin ve kayıtlı cep telefonu numaranızla giriş yapın.

Adım 2: İşiniz bittiğinde, kontrol paneli menüsüne gidin ve “Profilim” seçeneğine tıklayın.

Aşama 3: Profilim sayfasında KYC seçeneği seçeneğini bulacaksınız. Üzerine tıklayın ve ardından “Müşteri Türü” seçeneğini seçin.

Adım 4: FASTag KYC'nizi güncellemek için ekrandaki talimatları izleyin ve zorunlu beyanı işaretleyin.

Tüm belgeleri gönderdikten sonra KYC'nin onaylanmasının genellikle yedi iş günü sürdüğünü unutmamak önemlidir.

FASTag KYC'yi banka web sitesi aracılığıyla güncelleyin

FASTag web sitesinde oturum açabiliyorsanız doğrudan partner bankanızın web sitesine gidebilir ve aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Aşama 1: Masaüstünüzde veya mobil cihazınızda https://www.netc.org.in/request-for-netc-fastag web sitesine gidin.

Adım 2: FASTag veren bankanızı seçin ve web sitesindeki bağlantıya tıklayın.

Aşama 3: Kayıtlı cep telefonu numaranızı kullanarak ilgili FASTag veren bankada oturum açın.

Adım 4: Ekrandaki talimatları takip ederek FASTag KYC'nizi güncelleyebilirsiniz.

FASTag KYC'yi çevrimdışı güncelleyin

FASTag KYC'yi güncellemenin başka bir yolu da bankayla iletişime geçmektir. İşte yapmanız gerekenler:

Aşama 1: PAN'ınız, kimlik kartınız, adres kanıtınız ve vesikalık fotoğrafınız ile en yakın FASTag veren bankayı ziyaret edin.

Adım 2: FASTag için KYC formunu banka temsilcisinden isteyin.

Aşama 3: Usulüne uygun olarak doldurulmuş formu belgelerle birlikte gönderin. Banka formu kontrol edip işleme koyacaktır.

Adım 4: FASTag KYC'niz güncellendiğinde bir e-posta ve SMS bildirimi alacaksınız.

FASTag KYC'yi güncellemek için gerekli belgeler

Hindistan Merkez Bankası (RBI) düzenlemeleri uyarınca, KYC uyumluluğunu sağlamak için aşağıdaki Resmi Geçerli Belgelerden (OVD'ler) birini sağlamanız gerekmektedir:

• Geçerli pasaport
  • Ehliyet
  • Seçmen kimlik kartı
  • Kalıcı Hesap Numarası (PAN)
  • Aadhaar
  • NREGA iş kartı bir eyalet hükümeti yetkilisi tarafından onaylandı
Bu KYC belgelerine ek olarak aracınızın tescil belgesinin (RC) bir kopyasını da göndermelisiniz.

FASTag KYC Çevrimiçi Durumu Nasıl Kontrol Edilir?

FASTag'inizin durumunu şu basit adımlarla nasıl kontrol edebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Adım 1: https://fastag.ihmcl.com adresini ziyaret edin ve kayıtlı cep telefonu numaranızla giriş yapın.

Adım 2: İşiniz bittiğinde kontrol paneli menüsüne gidin ve “Profilim” seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Orada KYC durumunuzu öğreneceksiniz.

Lütfen unutmayın: Numaranız NHAI FASTag web sitesinde kayıtlı değilse, kaydolmak için öncelikle MyFASTag uygulamasını indirmeniz gerekecektir. Daha sonra Fastag KYC durumunu kontrol etmek için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Samsung, Xiaomi, Realme, OnePlus, Oppo ve daha fazlasının Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi'ndeki en son lansmanları ve haberleri hakkında ayrıntılar için MWC 2024 merkezimizi ziyaret edin.