Fatih Altaylı: Şenol Güneş “Sorumlu benim” demiş duble hezimet daha sonrası; eh, herbiçimde ben olmayacaktım sorumlu

Deniz

Member
HaberTürk müellifi Fatih Altaylı, Türkiye’nin EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ikinci maçında Galler’e 2-0 kaybetttiği maçın akabinde Şenol Güneş‘in “Sorumlu benim” kelamlarını hatırlatarak, “Milli Grup Teknik Yöneticisi Şenol Güneş “Sorumlu benim” demiş duble hezimet daha sonrası. Fransa’yı yenen, Almanya’yı titreten Türk Ulusal Ekibi iki maçta 5 gol yiyip gol atamadan 0 puanda kalınca. Eh, herbiçimde ben olmayacaktım sorumlu. Her biri bir Avrupa devinde oynayan oyuncular da!” diye yazdı.

EURO 2020’de A Kümesi’nde İtalya ve Galler’e kaybederek sıfır puanda kalan ve çabucak hemen gol atma başarısı gösteremeyen Türkiye’de sorunun futbolcu değil teknik yönetici sorunu olduğunu lisana getiren Altaylı, “Milli Kadro Teknik Yöneticisi Şenol Güneş ‘Sorumlu benim’ demiş duble hezimet daha sonrası. Fransa’yı yenen, Almanya’yı titreten Türk Ulusal Grubu iki maçta 5 gol yiyip gol atamadan 0 puanda kalınca. Eh, herbiçimde ben olmayacaktım sorumlu. Her biri bir Avrupa devinde oynayan oyuncular da! Şenol Güneş bir daha şahane bir nesil yakalayan Türk futbolunun başında fakat bu defa turnuvada başarılı değil. Oyuncuların büyük kısmı Avrupa’nın en değerli liglerinde, o liglerin tepeye oynayan kadrolarında top koşturuyor. Burak, Yusuf, Zeki üçlüsü Fransa’da PSG üzere bir rakipsiz olması beklenen ekibin önünde ekiplerini şampiyonluğa taşımışlar. En baba lig Premier Lig’de karmaya girmiş futbolcuların var. Hepsinde dayanılmaz bir memleketler arası deneyim. Ve ortada bir sonuç yok, hezimet varsa şayet olağan olarak ki Şenol Güneş’tir sorumlu. Ne ben, ne de futbolcular” dedi.

“Türkiye’nin en kıymetli sorunu bu teknik yönetici meselesi” diyen Altaylı, “Bunca oyuncumuz yurt dışına giderken, bir tane bile teknik yöneticimiz Avrupa’nın bir büyük ekibinde iş bulamıyorsa… Fatih Terim’in kısa ve kusurlarla dolu bir yurt dışı macerası haricinde teknik yöneticilerimize bu biçimde bir talep yoksa… Hala Mustafa Denizli’nin 1980’lerde çalıştırdığı Alman 2. lig grubu Aachen’i hatırlayabiliyorsak… Futbolumuzdaki asıl sorun güya teknik adam sorunudur” tabirlerini kullandı.

Yazının tamamı için