Fatih Terim: Benim gayemde birinci yarıdaki Galatasaray var

Deniz

Member
2-0 öne geçtiği Trabzonspor deplasmanından 2-2’lik birliktelikle dönen Galatasaray’da teknik yönetici Fatih Terim, amacında maçın birinci yarısındaki performansı gösteren bir ekip olduğunu söylemiş oldu.

Muhteşem Lig’in 4. haftasında Galatasaray 2-0 öne geçtiği maçta Trabzonspor ile 2-2 birliktee kaldı. Sarı-Kırmızılılar’ın gollerini Emre Kılınç kaydetti.

Maçın akabinde beINSPORTS’a konuşan teknik yönetici Fatih Terim, “2-0 giremiyoruz bir türlü soyunma odasına. Yakında onları da becereceğiz inşallah. Baskıyla rakibi kapatarak başlamak istedik, yaptık da. Son birkaç dakika geriye çekilme, gereksiz ve gereksiz pas kusurları bizi zora soktu ve golü yedik. İkinci yarıya 2-0 başlamak öteki, 2-1 başlamak öteki. Bunu yememeliydik.” diye konuştu.

Terim’in açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

Değişiklik açıklaması

“Maalesef birinci yarıda Emre Kılınç’ın sakatlığı, hiç oynayamayacak durumda olması bizi değişikliğe itti. Bu ortada Nwakaeme’nin kanadında da eksikliğimiz olmaya başladı. Bu yüzden takviye için Aytaç’ı aldım oyuna. Yeterli oynayan bir kadro için rastgele bir şey düşünmüyordum fakat bir sakatlık ve bir taktiksel anlayış bizi ona itti.”

“Benim gayemde birinci yarıdaki Galatasaray var”

“İkinci yarı top bizdeyken daha yeterli işler yaptık. Daha epeyce konuma girdik, koparabilirdik lakin olmadı. İkidir 2-0’dan puan kaybediyorduk. Tahminen 0-0 bitse öbür şeyler söylenir lakin 2-0’dan olunca… kimi vakit dinamizmimizin yansıması bu biçimde olabilir lakin benim gayemde birinci yarıdaki Galatasaray var. Oyunu rakibe oynatmayan, tüm alanları kapatan, dar alanda ekibin uzunluğunu kısaltan ve topla güzel oynayan, sahanın her yerinde baskı kuran bir Galatasaray yapabilirsek keyifli olurum. Düzgün oynayan bir kadroda kimi oyuncuları aslına bakarsanız değiştirmek istemem ancak mecbur kalıyorsunuz kimi vakit. Birtakım arkadaşlarımızı da görmek zorundayız. Bugün fazlaca yeterli bir takıma sahip Trabzonspor ile oynamak kolay değil. Lakin galibiyeti kaçırdığım için hüzünlüyüm. Daha uygun olabilirdi.”

“Bazı arkadaşlarımız daha çabuk form tutmalı zira aksi takdirde forma kolay olmayacak”

“Kolay değil. Daha hayatları boyunca birbirlerini görmemiş oyuncuların tıpkı maksada yönelmeleri için birlikte yaşamaları, birlikte çalışmaları ve birlikte oynamaları gerekir. Öne geçtiği vakit yavaşça dehşet, heyecan ve telaş olabilir fakat vakit ortasında bunlar geçecektir. İnşallah daha güçlü bir atmosfere girebilirsek kadro olarak… Perşembe-Pazar ve 20 saat uçup gelen oyuncular var. Bunlar kolay değil. Dengelemeye yönelik öbür arkadaşlarımız da bize yardımcı olursa daha düzgün kadro olacağız. Bir numaralar ne kadar kıymetliyse iki numaralar da o kadar değerli. Birtakım arkadaşlarımız daha çabuk form tutmalı zira aksi takdirde forma kolay olmayacak.”