Form’dan Şişecam Üretim Tesisine, Sıfır Güç Tüketimli Havalandırma Sistemi

Selinx1

New member
Yerli üretim yatırımları ve milletlerarası iş birliklerinden oluşan kuvvetli eser gamıyla endüstriyel tesislerin gereksinimlerine verimli tahliller sunan Form Sanayi Tesisleri, Şişecam’ın Bursa Yenişehir’de yer alan düzcam üretim tesisinin doğal havalandırma gereksinimini yüksek Alman teknolojisine sahip GAL havalandırma sistemleriyle karşılıyor.

Form, 56 yıllık deneyimi, yerli üretime verdiği bedel ve başarılı iştirakleri ile yangın güvenliği, doğal havalandırma ve doğal aydınlatma mevzularında endüstriyel tesislerin güvendiği marka olarak öne çıkıyor. 2016 yılı başlarında GAL Ventilation firmasıyla lisans mukavelesi imzalayan Form, Alman Lisanslı eserleri İzmir Pancar OSB’deki fabrikasında üretiyor.

GAL havalandırma üniteleri, sanayi tesislerinin güçlü şartlarına özel dizaynıyla öne çıkıyor. Bakım gerektirmeyen ünite, yüksek aerodinamik verimlilikleri yardımıyla elde edilen yüksek hava geçiş katsayıları, sorunlu havalandırma gereksinimleri olan bölgelerde en verimli havalandırmanın sağlanmasına imkan tanıyor.

Şişecam Tesisi Sıfır Güç ve Sıfır İşletme Maliyetiyle Doğal Havalanıyor

Bursa Yenişehir’de bulunan Şişecam düzcam üretim tesisi, RIF-P model GAL marka ünitelerle doğal yoldan havalandırılıyor. 4 kesim halinde toplamda 108 metre uzunlukta tedariği gerçekleştirilen havalandırma üniteleri, üretim çizgisinde oluşan 13.000 kW ısıyı, sıfır güç tüketimiyle bina dışına aktarıyor. Düzcam üretim tesisinde doğal havalandırma yoluyla saatte 1.700.000 m³ debide hava değişimi sağlanıyor. Büsbütün doğal yollarla sağlanan endüstriyel havalandırma yardımıyla rastgele bir işletme maliyeti yahut güç tüketimine gerek duyulmuyor. Sistemin Aralık 2021’de devreye alınması planlanıyor.

GAL duman tahliye ve doğal havalandırma ünitelerialüminyum, cam ve demir-çelik üzere yüksek ısı açığa çıkaran üretimlerde ve ayrıyeten kimyasal proseslerde, her türlü iklim şartında çalışabilen, tesirli bir havalandırma sunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı