Galatasaray Lideri Burak Elmas: Futbol dalı mali açıdan batık durumda; geliri artırmak için nefreti bitirmeliyiz

Deniz

Member
Sportif başarılardan fazlaca yaşadığı mali kahırlarla gündeme gelen Türk futbolunda çıkmaz sokağa girildi. Futbolun epeyce büyük bir dal olduğunu söyleyen Galatasaray Spor Kulübü Lideri Burak Elmas, Finansal Fair Play’in Türkiye’de uygulanmadığını, kazandığından epey harcayan ve gelecek idareleri borçlandıran anlayışın futbolu bitirme noktasına getirdiğini belirtti. “Batmış bir futbol dalından bahsediyoruz” diyen Elmas, Türk futbolunda sıkıyönetim ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş idarelerinin kesimi ayağa kaldırmak için farklılıkları bir kenara bırakıp bir ortaya gelmeye çalıştığını söz eden Elmas, lakin nefret iklimi niçiniyle hayli büyük baskı altında olduklarını vurguladı.

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine nazaran, firmaların bu nefret niçiniyle kadrolara sponsor olmak istemediklerini, bir ekibe sponsor olduklarında başka ekip taraftarlarının kendilerini boykot etmesinden telaş duyduklarını anlatan Elmas, “Sektörün yüzde 90’ı bu 3 ekip. Bunlar şayet olmazsa toparlayamazsınız. Bölümü ayağa kaldırma mecburiyetimiz var. Geliri artırmak için bu nefreti bitirmeliyiz. Futbolda tanınan olmak isteyen lider var ise, bu devir o devir değil. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe diye ayırmadan söylüyorum. Toplu bir tahlil bulma iradesiyle bir ortaya gelmemiz lazım. Bu, sektörel bir problem” dedi.

“Sürdürülemez bir ekonomik külfet”

“Bankalar, belediyeler bize rakip olmamalı”

Basketbol ve voleybol üzere sporları da geliştirenlerin 3 büyük kadro olduğunu, bunların da artık amatör sınıfta yer almadığını aktaran Burak Elmas, lakin bu branşlarda büyük bir haksız rekabet olduğunu vurguladı. Bankaların ve belediyelerin kendilerine rakip olduğunu belirten Elmas, “Bizim parasını verdiğimiz ekipler Vakıfbank, Başakşehir gelip benim paramla beni yeniyor. Belediye lideri kulüplerde yönetici. Ben onlarla uğraş ediyorum. Banka bize sponsor olması gerekirken rakip oluyor. Spordan yaratmadığı gelirle karşımıza çıkıyor ve haksız rekabet oluyor. Lokomotif biziz lakin cezalandırılan biziz” diye konuştu.

“1.1 milyar dolara alırken bana mı sordular”

Futbol maçlarının yayın ihalesi konusunda kulüpler olarak net olduklarını vurgulayan Burak Elmas, Digiturk’un gerekirse ihaleden çekilebileceğini söylemiş oldu. Bu platformun daima indirim istediğini hatırlatan Elmas, “1.1 milyar dolara ihalede alırken bana mı sordular? Her yıl birebir şeyi yaşamaktansa gerekirse 1 yıl dert çekeriz lakin düzelir. bilgileri tüm kulüp liderleriyle bir arada konuşuyoruz. Bu noktalarda hamaseti göstermek lazım” dedi.