Gemlik Belediyesinden Memura Güzelleştirme

Selinx1

New member
Gemlik Belediyesi ve KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen, memurların haklarında iyileştirmeler yapan ve toplamda 124 memuru kapsayan Toplumsal İstikrar Sözleşmesi’ni Gemlik Bölge Parkı’nda yapılan merasimle imzaladı.

İmza merasimine Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, Tümğ Bel-Sen Bursa Şube Lideri Halil Durmuş, Gemlik Belediye Lider Yardımcıları Zeynep Akış Serintürk, Mert Dimili ve Cengiz Güneş ile Gemlik Belediyesi’nde bakılırsavli memurlar katıldı.

İmzalanan mukaveleye nazaran; Gemlik Belediyesindeki nazaranvli memurların toplumsal istikrar tazminatını oranını yüzde 100’den, yüzde 120’ye çıkarıldı. Kazanılan toplumsal haklar ile birlikte enflasyon artırımı da dahil toplamda maaşlarda yüzde 46,7’lik artış meydana geldi.

Tüm Bel Sen Bursa Şube Lideri Halil Durmuş Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında “bu biçimde karanlıklar içerisinde yaşadığımız bir memlekette umudu içerimizde barındırıyorsak bu sizin sayenizdedir. İmzalanan bu kontratta yalnızca Gemlik Belediyesi memurlarının haklarını alması değil, bu ülkede hakları yenilen milyonlarca işçiye de haklarını alabileceklerini gösterdi. Bu ülkede bütün işçiler haklarını aldığı gün hepimiz nefes alacağız.” tabirlerini kullandı.

“Hiç kimseyi şu sendikaya üye ol diye zorlamadım”

Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan ise, Ben bugüne kadar sizin hayat biçimlerinize, dünya görüşlerinize hiç bakmadım. Kimin solcu, kimin sağcı olduğuna dair fikrim ve kanaatim epeyce kısıtlıdır. hiçbirinizi de zorlamadım. Sürücüm de dâhil bir şahsa hangi sendikaya girmesine hiç bir şey söylemedim. Nezaketimiz ve dünya görüşümüz sebebiyle bunu yapmadık. Bizdilk evvelki iradelerin neler yaptığını ve sizlerin bu tahakküme boyun eğdiğinizi biliyorum” dedi.

“Haklarınız eriyordu”

Lider Sertaslan, “Hükümet, memur artırımlarını 30.60 olarak açıklamıştı. Biliyordum ki epeyce uzun vakittir devlet memuru olmanız, 657 sayılı kanunun sizin sırtınızda bir muhafaza kalkanı olarak algılanıyor olması bir sonuç yaratmıştı ve haklarınız eriyordu. Her yıl çocuğunuza aldığınız çikolata ölçüsünde değil tahminen ancak; toplumsal hayata katılmak, kıyafet alım aralıklarının uzaması üzere bir kadro sıkıntılarla da karşılaşıyordunuz. Ben sizle yaşayan biri olarak bunu görüyordum” dedi.

Artırım oranı 46

“Aldığınız artırım oranını yüzde 30,8’in üzerine koyduğumuzda memurlarımıza ortalama yüzde 46.7’lik bir artırım vereceğiz. Bayram ikramiyesini iptal ederek SDS’lerinizi 120’ye çıkarttık. Ayrıyeten kumanya fiyatı altında verdiğimiz bedelle 46.7’lik bir artırım alacaksınız. Allah ağız tadıyla yemeği nasip etsin. Çoluğunuzun çocuğunuzun boğazından daima helal lokma geçsin. hiçbirinizde yanlış işler yok. bu biçimde devam edin. Güzele gerçek evrilin. Moraliniz yüksek olsun ki vatandaşın memnuniyeti en yüksek düzeye çıksın. Biz de verdiğimizin karşılığını almış olalım. İyi ve uğurlu olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların akabinde Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan ve Tüm-Bel-Sen yöneticileri mukaveleyi imzaladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı