Give Ne Anlama Gelir ?

Melis

New member
Give Ne Anlama Gelir?

İngilizce dilinde kullanılan "give" kelimesi, günlük konuşmalardan iş hayatına kadar birçok alanda sıkça karşımıza çıkar. Ancak, Türkçeye tam olarak çevrildiğinde anlamını tam olarak yansıtmak zor olabilir. "Give" kelimesi, "vermek" anlamına gelir, ancak kullanım bağlamına göre farklı anlamlar taşıyabilir. Bu makalede, "give ne anlama gelir?" sorusunu detaylı bir şekilde ele alacak, sıkça sorulan sorulara yanıtlar verecek ve bu kelimenin kullanımı hakkında kapsamlı bir inceleme yapacağız.

Give Kelimesinin Temel Anlamı

İngilizce "give" kelimesi, temel olarak "vermek" fiilinin karşılığıdır. Bir şeyin birine verilmesi anlamında kullanılır. Ancak, dildeki geniş kullanım yelpazesi nedeniyle "give", farklı anlamlar kazanabilir. Birini hediye ile "vermek" dışında, bir şeyin paylaşılması, iletilmesi ya da birine yardım edilmesi gibi anlamlar da içerir.

Örneğin:

- "I will give you a gift" (Sana bir hediye vereceğim)

- "Can you give me a hand?" (Bana yardım edebilir misin?)

Bu örneklerde, "give" kelimesi "vermek" anlamında kullanılır.

Give Kelimesinin Farklı Kullanım Alanları

İngilizce'de "give" kelimesi, birçok farklı bağlamda farklı anlamlar taşır. Hem somut nesneler hem de soyut kavramlar için kullanılabilir. İşte bazı yaygın kullanım alanları:

1. Hediye Verme:

Birine hediye verme durumu "give" kelimesi ile ifade edilir. "Give a gift" (hediye vermek) ifadesi bu anlamda sıklıkla kullanılır.

2. Yardım Etme:

Birine yardım etmek, destek vermek anlamında "give" kullanılabilir. Örneğin, "give someone a hand" (birine yardımcı olmak) ifadesi çok yaygındır.

3. Bir Şeyin İletilmesi:

Bir bilgi veya mesajın başkasına iletilmesi anlamında da kullanılabilir. Örneğin, "give a message" (mesaj vermek) gibi.

4. Eylem ve Hareket Gerçekleştirme:

"Give" kelimesi bazen bir hareketi veya eylemi başlatmak anlamında da kullanılabilir. Örneğin, "give a speech" (konuşma yapmak) veya "give a performance" (performans sergilemek) gibi.

5. Soyut Anlamlar:

"Give" kelimesi bazen daha soyut anlamlarla kullanılır. Örneğin, "give up" (pes etmek) veya "give in" (boyun eğmek) gibi deyimler, kelimenin soyut bir bağlamda nasıl işlediğini gösterir.

Give Kelimesinin İleri Düzey Anlamları

İngilizce’de bazı fiiller bağlama göre daha fazla anlam kazanabilir. "Give" de bu fiillerden biridir. Örneğin, "give in" ya da "give up" gibi deyimsel ifadelerde "give" kelimesinin anlamı, kelimenin sadece "vermek" anlamıyla sınırlı kalmaz. Bu tür ifadeler, deyimlerin öğrenilmesi gereken İngilizce'nin ileri seviyelerinde karşımıza çıkar.

1. Give Up:

"Give up" ifadesi, "pes etmek" veya "vazgeçmek" anlamında kullanılır. Bu ifade, bir çaba ya da hedefin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda kullanılır.

Örnek: "I won't give up on my dreams." (Hayallerimden vazgeçmeyeceğim.)

2. Give In:

"Give in", "boyun eğmek" veya "teslim olmak" anlamına gelir. Bu, bir tartışmada veya mücadelenin sonunda geri adım atmak anlamında kullanılır.

Örnek: "She gave in to the pressure." (Baskıya boyun eğdi.)

3. Give Out:

"Give out" ifadesi, bir şeyin dağıtılması veya tükenmesi anlamına gelir. Bu, bir kaynağın veya enerjinin tükenmesi anlamında da kullanılır.

Örnek: "The teacher gave out the homework." (Öğretmen ödevi dağıttı.)

Give Kelimesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

1. "Give" kelimesi hangi zamanlarda kullanılır?

"Give" kelimesi, herhangi bir zamanda kullanılabilir. Ancak, fiil olarak kullanıldığında zaman kipine göre çekim yapılır. Örneğin, geçmiş zaman kullanılarak "gave" (verdim) ya da gelecek zamanla "will give" (vereceğim) şeklinde ifade edilebilir.

2. "Give" kelimesi ile ilgili deyimlerin anlamları nedir?

"Give" kelimesiyle kullanılan deyimler, daha derin anlamlar taşır. Örneğin, "give in" (boyun eğmek) veya "give up" (vazgeçmek) gibi deyimler, kelimenin daha soyut anlamlarda kullanıldığını gösterir.

3. "Give" kelimesi somut ve soyut nesneler için nasıl kullanılır?

"Give", hem somut (hediye, nesne) hem de soyut (yardım, fırsat) anlamlarla kullanılabilir. Konuşmalarda, somut nesneler için "give" doğrudan verim anlamı taşırken, soyut anlamlar ise daha çok destek ve yardım gibi kavramlarla ilişkilidir.

4. "Give" kelimesi, cümle içinde nasıl kullanılmalıdır?

"Give" kelimesi, cümleye nesne eklenerek veya başka fiillerle birleşerek kullanılabilir. Örneğin, "give someone a call" (birine telefon etmek) veya "give it a try" (denemek) gibi.

Give Kelimesi ile İlgili Faydalı İpuçları

1. "Give" kelimesini kullanırken bağlama dikkat edin. Aynı kelime farklı anlamlar taşıyabilir ve yanlış kullanım yanlış anlaşılmalara yol açabilir.

2. İngilizce deyimler öğrenmek, dil becerilerinizi geliştirir. "Give" kelimesiyle ilgili deyimsel ifadeleri öğrenmek, İngilizceyi daha doğal bir şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir.

3. "Give" kelimesini doğru kullanabilmek için örnek cümleler üzerinden pratik yapın. Bu, kelimenin anlamını daha iyi kavrayabilmenizi sağlar.

Sonuç

"Give" kelimesi, İngilizce dilinde en temel fiillerden biridir ve birçok farklı anlamda kullanılabilir. Hem günlük yaşamda hem de iş hayatında sıkça karşımıza çıkar. Bu makalede, "give" kelimesinin anlamları ve kullanımı ile ilgili ayrıntılı bir inceleme yaparak, bu kelimenin dildeki önemini vurguladık. Bu kelimenin doğru kullanımı, dil becerilerinizi geliştirmeniz açısından önemli bir adımdır.