Gölcük Belediyesi’nden Hem Arıcılığa tıpkı vakitte Kasın İstihdamına Takviye

Selinx1

New member
HALIDERE BALI ÜRETECEK BAYANLAR GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN KOVAN TAKVİYESİ

Gölcük Belediyesi Lideri Ali Yıldırım Sezer, GÖLMEK arıcılık kursunu muvaffakiyetle tamamlayan kursiyerlere arı kovanı ikram ederek hem Halıdere balının üretimine tıpkı vakitte bayan istihdamına katkı sundu.

Gölcük Belediyesi, Arıcılık eğitimini tamamlayan bayan kursiyerlere verdiği kovan dayanağı ile hem bayan istihdamına birebir vakitte Halıdere balının tanıtımına katkı sundu. Gölcük Belediyesi Meslek Edindirme El Marifet ve Hobi Kursları’nda (GÖLMEK), düzenlenen arıcılık kursunu muvaffakiyetle tamamlayan 40 kursiyer sertifikalarını düzenlenen merasimle aldı. Gölcük Belediyesi ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kursu tamamlayan kursiyerlere Gölcük Belediyesi tarafınca 2’şer adet arı kovanı ikram edildi.

HALIDERELİ BAYAN TEŞEBBÜSÇÜLER KOVANLARI BALLA DOLDURACAK

Halıdere meydan parkında düzenlenen arıcılık kursu sertifika ve arı kovanı dağıtım merasimine Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nebahat Hocaoğlu, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Necmettin Türkmen, muhtarlar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Merasimde sertifikaları ile armağan arı kovanlarını alan kursiyerler, Halıdere balının lezzetine üretimle katkı sunacakları için heyecanlı olduklarını lisana getirdiler.

HEM ARICILIĞA birebir vakitte BAYAN İSTİHDAMINA DAYANAK

Kestane balı ile meşhur Halıdere’de arıcılık faaliyetlerinin artmasına katkı sunduklarını söyleyen Gölcük Belediye Lideri Ali Yıldırım Sezer, “40 kursiyerimiz arıcılıkla ilgili eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Biz de gölcük Belediyesi olarak her kursiyerimize 2 arı kovanı ikram ettik. bu biçimdece hem bayanlarımızın istihdamına katkı sağlıyoruz birebir vakitte arıcılığın ve kestane balı üretiminin ilçemizde ileri noktaya gelmesine dayanak ve katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

BAYAN ARICILAR KESTANE ORMANLARINI BALA DÖNÜŞTÜRECEK

Kursta öğrendikleri bilgilerle arıcı bayanlardan oluşan bir kooperatif kurduklarını söyleyen kursiyer Meral Deniz, “En az 7-8 bayan, Halıdere Bayan Kooperatimizin ismi altında arıcılığa devam edecek. Kursta bir arının birinci anından son anına kadar her evresini, tüm periyotlardaki bakımlarını öğrendik. Halıdere üzere bilhassa kestane ağaçlarının floryasının hoş olduğu bölgede bayanların bu kursu fırsata çevirmesi, atıl tarım alanları ve kestane ormanlarını değerlendirip epeyce büyük katkılara dönüşebilir. Kurs bu manada bayanları toprağa döndürdü diyebilirim” dedi.

MESKEN HANIMLARINI ÜRETİM HEYECANI KAPLADI

Konutun penceresinden arıcılık yapanlara özenirken aldığı eğitimle arıcı olma yoluna girdiğini söz eden Ceylan Uysal, “Kursumuz yardımıyla fazlaca hoş bilgiler edindik. Bayan kooperatifimizin de kurucu üyelerinden birisiyim. Kooperatifimizle birlikte fazlaca yeterli ilerleyeceğimize inanıyorum. Heyecanlanıyorum, ben de bir şeyler üreteceğim. Artık konutta tüketici olmayacağım yaptığım işlerle kendimi ön planda üretici olarak göstereceğim. Kovanı olmayıp da kovan alamayacak kursiyerlerimiz 2 kovanla da olsa bu işe başlayacaklar. Bu da bir cüret onlar için. Emeklerinin karşılığını aldıkları vakit büyük bir ihtimalle daha da ileriye gitmeyi düşüneceklerdir” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı