Hagi’nin kadrosu Farul Constanta’da oynayan Türk asıllı futbolcu Enes Sali, Romanya tarihine geçti

Deniz

Member
Galatasaray’ın efsane ismi Gheorghe Hagi‘nin ekibi Farul Constanta’da forma giyen 15 yaşındaki Türk asıllı Enes Sali, Romanya tarihine geçti. Constanta’nın, Acadamica Clienceni’yi 5-0 yendiği maçın ikinci yarısında oyuna giren Sali, olağanüstü bir gole imza attı; Romanya Ligi’nde gol atan en genç futbolcu oldu.

Romanya Ligi’nde Gheorghe Hagi’nin ekibi Farul Constanta’da forma giyen Enes Sali, kadrosunun Acadamica Clienceni’yi 5-0 yendiği maçta tarihe geçti. 15 yaşındaki Türk asıllı oyuncu, ikinci yarı girdiği maçta şahane bir gole imza attı.

Attığı gol daha sonrası teknik yöneticisi Gheorghe Hagi’ye koşan Kanada doğumlu Enes Sali, 15 yaş, 6 ay ve 21 günlük olarak Romanya Ligi’nin en genç gol atan futbolcusu oldu.

Maçtan daha sonra “Hagi tarafınca oynatılmak benim için büyük gurur” diyen Sali, “Çok küçük yaşlardan beri futbolu fazlaca seviyorum. Amacım kazanabileceğim kadar maç kazanmak. Kendime güveniyorum, şu ana kadar başardığım hiç bir şey yok” tabirlerini kullandı.

“Enes kadar yeteneklisi zor”

Futbolculuğu periyodunda neslinin en düzgünlerinden biri olan ve Karpatların Maradonası lakabı takılan Gheorghe Hagi ise genç oyuncuyu övdü ve “Enes Sali’yi hayli güzel biliyorum. Onun hakkında epeyce hoş şeyler duyacaksınız. Çok yetenekli biri. Onun kadar yetenekli oyuncuyu bulmak hiç kolay değil” dedi.

Kanada doğumlu Romanyalı Enes Sali’nin ailesi Türk kökenlere sahip. Bilhassa Dobruca bölgesinde yaşayan Romanya’daki Türkler’in 2011 sayımına bakılırsa sayısı 28 bin 226.

Barcelona özgür bırakmak zorunda kaldı

11 yaşına kadar Kanada’nın Otranta kentindeki Woodbridge Strikers’ta futbol oynayan Sali, milletlerarası bir turnuvada Barcelona gözlemcilerinin dikkatini çekti. Sali, iki yıl, Katalanlar’da oynarken; Barcelona, FIFA’nın sonucu daha sonrası genç oyuncuyu özgür bırakmak zorunda kaldı. Gheorghe Hagi, Sali’nin babasını ikna ederek onu Viitorul Constanta Akademisi’ne kazandırdı. Sali, 9 Ağustos 2021’de çabucak hemen 15 yaşında Farul Constanta’nın Sepsi OSK’yı 1-0 yendikleri maçta birinci profesyonel maçına çıktı.

Romanya, U16 ekibinin da formasını giyen Sali, Farul Constanta formasıyla üç maça çıktı.