Halkla İlgiler Okulu’ndan Üniversite Mezunu Gençlere İş Garantisi

Selinx1

New member
Ahî Teşkilatından ilham alan Halkla Bağlantılar Okulu, üniversite mezunu genç işsizlere, Halkla İlgiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı ile iş garantisi veriyor. Yalnızca 20 adayın seçileceği program için müracaatlar 1 Eylül’de başlayacak.

Halkla Bağlantılar Okulu’nun iş garantisi sunarak üretime odaklandığı Halkla Münasebetler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı başlıyor. 13.yüzyıl Ahî Teşkilatı’ndan ilham alınarak kurulan Okul, birinci sınıfını 8 Kasım 2021 ‘de uzaktan irtibatlı eğitim ve çalışma modeliyle açıyor. Yalnızca 20 uzman adayının kabul edileceği program için müracaatlar 1 Eylül’de başlayacak. Müracaat için adaylardan niyet mektubu göndermeleri bekleniyor.

Yeni mezunlar için iş bulmak giderek zorlaşıyor. Bilhassa Anadolu vilayetlerinde yaşayan gençler üniversite eğitimi daha sonrasında iş bulabilmek için farklı kentlere göç etmek zorunda. Patronlar, en yeni donanıma ve tecrübeye sahip adayı bulabilmek için kriterlerini daima artırıyor. Yeni mezun tecrübesiz genç adaylar için artık tecrübe kazanmak bir mecburilik. Üniversite mezuniyetinin üzerine ekleyeceği işbaşı eğitim programı bu tecrübe eksikliğini gidermek için oluşturulmuş bir eğitim modeli. Halkla İlgiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı, bugün işbaşı yapacak ve işi devralacak bir uzmanlık düzeyini hedefliyor. Programdan mezun olacak aday, bir yıl iş tecrübesine sahip olarak bölüme çıkmaya hazır olacak. Ayrıyeten program sonunda tüm mezunlara iş garantisi de sunuluyor.

Halkla Alakalar Okulu’nun Program Koordinatörü Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, Halkla Bağlar Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı için yaptığı açıklamada ‘’ İşe alım yapan işletmelerin büyük çoğunluğu İstanbul’da. Halkla Bağlar, kusur yapmaya müsait olmayan, dinamik bir kesim, ötürüsıyla tecrübesiz adayları istihdam etmek istemiyorlar. Halkla Bağlar mesleğine tecrübeli ve nitelikli işgücünü sağlayacak işbaşı eğitim modeli tam da bu sorunu çözmek ismine çalışılmış bir proje. Üstelik iş garantisi vererek kendi uzmanlarını yetiştiren bu program, üniversite mezunu genç işsiz nüfusumuzun giderek tasaya kapıldığı bugünlerde kıymetli bir alternatif olarak değerlendirilmeli.’’ tabirlerini kullandı.

Halkla Münasebetler bölümünün nitelikli, tecrübeli, teknolojiyi hayli uygun kullanan, değişime çabucak ahenk sağlayan, genç, taze bir istihdama gereksinimi olduğunu belirten Prof. Dr. Taşkıran, ‘’ Bir şeyleri değiştirmek istiyorsak bildiklerimizi de denetim etmemiz gerekir.’’ diyerek program boyunca akademik ders içeriği ve proje üretim etaplarında öğrencilerin yanında olacağını belirtti.

Halkla Bağlar Uzmanı İşbaşı Eğitim Programında, usta ve çıraklar ajans içerisinde ki projeleri birlikte yürütüyor. Çıraklar, akademisyenlerden aktüel mesleksel araştırmaları ve yönelimleri öğrenirken, uygulayıcı eğitmenlerinden ise işin nasıl yapıldığını öğreniyor. Türkiye’ nin her yerinden programa dahil olmak mümkün. Bir yılın sonunda kurul tarafınca yapılan kıymetlendirme ile bir aday 2 yıl mukavele ile işe giriş hakkı kazanıyor. Ayrıyeten eğitim sonunda tüm mezunlar franchise bedeli ödemeden HİO İrtibat A.Ş’ nin marka kullanım hakkına sahip olarak bulundukları vilayette kendi işlerini kurma imkanına da sahip oluyorlar.

Türkiye’nin birinci toplumsal teşebbüsçü halkla münasebetler ajansı olan Halkla İlgiler Okulu, toplumsal girişimcilik gayeleri ve halkla münasebetler biçimlerini birleştiren bir uygulama merkezi olarak; işletmelerin toplum odaklı çalışmalarını desteklemek vizyonuyla kuruldu. Halkla İlgiler profesyoneli ve öğretim bakılırsavlisi Mine Ece tarafınca tasarlanan eğitim modelini iş garantisi vererek öğrencilere sunan HİO Bağlantı A.Ş nitelikli ve iş sahibi uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Mahallî üretimi destekleyen siyasetiyle Anadolu işletmelerine de bağlantı dayanak ve hibe programları hazırlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı