Hamit Altıntop: Kuntz’u seçme sebebimiz kendisinin bağlantısı ve şeffaflığı

Deniz

Member
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Ulusal Ekiplerden Sorumlu İdare Şurası Üyesi Hamit Altıntop, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off tipinde alınacak sonuçların A Ulusal Ekip Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz‘un geleceğini belirlemeyeceğini söylemiş oldu.

Anadolu Ajansı muhabirinin futbol gündemine ait sorularını cevaplayan Altıntop, Kuntz’la ilgili orta vadeli projelerinin değerli olduğunu belirterek, “Kuntz’un geleceğini bu maçlar belirlemeyecek. Kısa vadeli süreçte Dünya Kupası’na katılmak istiyoruz ancak en kıymetli projelerimiz orta vadeli. Bunlar da eğitimde ara katetmek, futbol seyircilerini bilgilendirmek, Almanya’daki 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmak. Bu süreçte değer verdiğimiz ögeler, kolektif hareket etmek, farklı futbol anlayışıyla oyun ortasında farklı formasyonlara geçme üzere ögeleri saha ortasında futbolcularımızla yansıtmak, ne kadar yetenekli, üretken olduğumuzu yansıtmak istiyoruz. Her ortama en güzel biçimde ayak uydurup fark oluşturabilecek kitle ve kültüre sahibiz. Bunu biraz daha net, istikrarlı ve sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Kuntz’un şeffaf yaklaşımının kendileri ismine değerli olduğunu söyleyen Altıntop, şunları kaydetti:

“Kuntz’u seçme sebebimiz kendisinin bağlantısı ve şeffaflığı. Almanya Ümit Ulusal Ekibi’ndeki yaşadığı muvaffakiyet ve deneyimiyle en uygun hoca olduğunu düşündüğümüz için buna karar verdik. Türk hoca medya tarafınca yıpratıldığı için umduğu, hak ettiği takviyesi görmediği için bu biçimde bir yol tercih ettik. Türk hocalarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Yeri ve vakti geldiğinde onlar bize alanda önderlik yapacaklardır. Şu an mevcut durumda Kuntz, hakikat bir karar. Çalışmalarımızda da kendini aşikâr ediyor. Eğitim programı ve dışarıdaki deneyimleriyle fikirler sunuyor. Olaya şeffaf yaklaşması en kıymetlisi. Bizim zaaflarımızdan biri, duygusal yaklaşmamız. Ben de bu süreçte inanılmaz çelişkiler ortasında kaldım. Oynadığınız eski abilerinize, eski arkadaşlarınıza hakikat bildiklerinizi çabucak aktaramıyorsunuz. Bu da vakit kaybına sebep oluyor. Vakit kaybı da eğitimde yavaşlatıyor. Yavaşlayınca çocukların vaktinden, yeteneğinden, kalitesinden fedakarlık yapmak oluyor. Burada kararlı bir biçimde, inanarak, sorgulayarak, denetleyerek üzerine koyarak ilerlemek istiyoruz.”

A Ulusal Futbol Grubu ile 4 maçlık çalışma imkanı bulan kaleci antrenörü Michael Rechner‘i takıma dahil etmek istediklerini aktaran Hamit Altıntop, “Rechner, hocamızın bize önerdiği bir isimdi. Kendisi Hoffenheim’da nazaranvli. Onlara da teşekkür etmek istiyoruz. Bize onunla 4 maçlık çalışma imkanı verdiler. Onunla devam etmek istiyoruz. Kulübüyle görüşme halindeyiz. Kalecilerin geri dönüşü fazlaca olumlu oldu. Performanslarını ileri taşımada etken olduğunu düşünüyoruz. TFF bünyesinde kaleci departmanı kurma evresinde kendisinden yaralanmak istiyoruz. İstekli, genç hocalarımızı aşikâr bir düzeye getirmek ve kalecilerimize dokunmak, gerçek çalışma metodolojisini aktarmak istiyoruz. Kuntz, birebir grupla devam edecek. Orada özel bir planlama yahut değişme kelam konusu değil. Tahminen 1-2 destek olabilir. Bu da hocalarımızla konuştuklarımızdan biri.” tabirlerini kullandı.

“Federasyonun dayanağını genç kardeşlerimize hissettirmek istiyoruz”

Türkiye’deki her futbolcuyu desteklemek ve federasyonun dayanağını hissettirmek istediklerini belirten Altıntop, şunları aktardı:

“Sadece saha ortasında değil saha haricinde da futbolcularımızı desteklemek, onlara danışman olmak istiyoruz. Bu, yalnızca teknik taktik değil bu işin medya ayağı olabilir, pazarlama ayağı olabilir. Yatırımları kendi özelleridir lakin orada da bize danışabilirler. Bunu kendi adıma söylemiyorum, federasyonumuzun profesyonellerinden yaralanmaları gerekir. Bunu yalnızca ulusallara değil bütün futbolculara sunuyoruz. Her yere dokunmaya fazla vakit bulamadık fakat pandemi biraz müsaade ederse, ortam rahatlarsa inanıyorum ki bizler gerçek beşerlerle yanlışsız durumlarda federasyonun dayanağını Türkiye çapında genç kardeşlerimize hissettirmek istiyoruz.”

Federasyonda gerçek durumda olduğuna inandığını söyleyen Altıntop, “Nihat lider önderliğinde idareye dahil edildim. Kendisine bunun için teşekkür ederim. Alandan masaya geçmek ve idaredeki arkadaşlarımızın bana el uzatması ve beni aydınlatması, alışma sürecimi kolaylaştırdı. Bu da saha içi ve saha haricinde tesirli oldu. Pazarlama, taraftar kısmı, finansal kısmı, her yerde deneyim edindim, ediniyorum da. Türkiye’nin her yerinde futbolun özellikleri, artıları ve eksileri deneyim edindim. Heyecanım ve motivasyonum bunları gördükçe artıyor.” sözlerini kullandı.