İdea ‘En Büyük Ar-Ge Şirketleri’ listesinde 101’inci sıraya yükseldi

Selinx1

New member
Turkishtime tarafınca hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcanması Yapan Şirketleri” araştırmasına nazaran İdea Teknoloji, 17 milyon 333 bin TL harcama ile 63 sıra birden yükselerek, 101’inci sırada yerini aldı.

Satış süreçlerinin daha aktif idaresini sağlayan tahliller geliştirerek, satış, dağıtım ve FinTek alanında Türkiye ve dünyanın önder firmalarına hizmet veren İdea Teknoloji, En Büyük Ar-Ge Şirketleri listesinde 63 sıra birden yükselerek 101’inci olarak yer aldı. İktisat ve İş Dünyası Portalı Turkishtime’ın bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği “Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması”nda Türkiye’nin Ar-Ge devleri sıralandı. Pandeminin niye olduğu kuvvetli şartlara karşın İdea Teknoloji, 2020 yılında Ar-Ge’de alanında istihdam sağlayarak grubunu güçlendirdi. Şirket geçen yıl, Ar-Ge çalışan sayısını 75’e çıkardı. Ar-Ge’ye 17 milyon 333 bin TL’lik harcama gerçekleştiren şirket, bir yıl ortasında 12 proje geliştirdi.

Cironun yüzde 28’i Ar-Ge’ye ayrılıyor

İdea Teknoloji Tahlilleri
olarak 2014 yılı itibariyle Ar-Ge Merkezi olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Genel Müdür Emre İyibilir, “Ciromuzun yüzde 28’ini Ar-Ge‘ye yatırıyor, gelirimizin ise yaklaşık yüzde 50’sini Ar-Ge projelerimizin ticarileşmesiyle elde ediyoruz. Onaylanmış 3 ulusal patenti ve onay sürecinde 2 ulusal ve memleketler arası patent başvurumuzla ulusal ve memleketler arası firmaların uzun periyotlu iş ortağı olmaya devam ediyoruz. Odak alanlarımız olan finansal teknolojiler, satış-dağıtım uygulamaları ve biyoinformatik çerçevesinde Ar-Ge faaliyetleri ve projeler şekilleniyor. Ayrıyeten, bilgi madenciliği ve makine öğrenmesine dayalı katma bedelli tahliller de sunuyoruz. Ar-Ge projelerimizi, müşterilerimizin gelecekteki muhtaçlıklarını karşılayacak tahlilleri geliştirme amacıyla tanımlıyoruz. Biz alandaki gereksinimlere tahlil getiren, pratiğe geçirilebilen tahlillerde kullanılabilecek yeni teknolojiler üzerinde çalışmayı seçiyoruz. Her Ar-Ge projesinde alanında uzman akademisyenlerden danışmanlık alarak ilerliyoruz. İdea Teknoloji olarak Ar-Ge faaliyetlerine daima yatırım yaparak varolan sanayi standartları yerine yeni standartlar getirmek ve inovatif tahliller geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Katma pahalı tahliller geliştiriyor

İdea Teknoloji Tahlilleri
, Fintek (Finansal Teknolojiler), GİB uygulamaları, e-denetim araçları, makine öğrenmesi, doğal lisan sürece ve derin öğrenme üzere yapay zeka teknolojileri kullanılarak finansal tahlil, kıymetlendirme ve karar verme takviyesi sağlayan katma bedelli tahliller geliştirmeye odaklanıyor. Satış-dağıtım uygulamaları tarafında ise saha planlama ve rota optimizasyon tahlilleri, bilgisayarla görü alanlarında obje tanıma, obje sınıflandırma üzere sorunlar ve bu cins sorunlara çağdaş derin öğrenme tabanlı tahliller geliştirme emelli projeler yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı