İşaret fişeğiyle Göztepeli taraftarı yaralayan kuşkulu: Pişmanım, amaç gözetmeden rastgele attım

Deniz

Member
Göztepe ile Altay içinde oynanan, Furkan E. (23) tarafınca tribüne atıldığı belirlenen işaret fişeğiyle Göztepeli taraftar Mehmet Çakır’ın yaralandığı İzmir derbisindeki olaylara ait gözaltı sayısı, 28’e çıktı. İşaret fişeğini atan Furkan E. tabirinde, “Pişmanım. Fişeği gaye gözetmeden attım, rastgele birini gaye almadan rastgele attım” dediği öğrenildi.

İzmir’in Spor Toto 1’inci Lig’de yer alan iki temsilcisi Göztepe ile Altay içinde 27 Kasım’da oynanan karşılaşmanın 19’uncu dakikasında Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribüne atılan işaret fişeği niçiniyle Mehmet Çakır, ağır yaralandı.

Sağlık takımları yaralıya müdahale ederken, alana atlayan Göztepe taraftarı Nihat Aydın, korner direğiyle rakip kadronun kalecisi Ozan Evrim‘e saldırdı. Evrim, başına aldığı darbeyle yaralandı. Her 2 yaralı da hastaneye kaldırıldı. Büyüyen olaylar niçiniyle maç, tatil edildi ve soruşturma başlatıldı. İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, sis bombası ve işaret fişeğinin, statta nazaranvli özel ambulans sürücüleri A.K. ve H.G. tarafınca karşılamadan evvel Altaylı taraftarların bulunduğu yerdeki tuvalete saklandığı açıklandı.

Kaleciye saldıran Nihat Aydın: Alkollüydüm, olayı hatırlamıyorum

Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner direğiyle saldırdığı sebebi öne sürülerek gözaltına alınan Göztepe taraftarı Nihat Aydın, sevk edildiği adliyede savcıya tabir verdi.

İfadesinde olay anında alkollü olduğunu söyleyen Aydın’ın “Bir anda kendimi kaybettim. Olayı hatırlamıyorum” dediği öğrenildi. Aydın, savcılıktaki tabirinin akabinde ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ hatasından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Aydın, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ kabahatinden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan ele geçirilen işaret fişeği ile meşale, sis bombası ve torpiller, üzerinde parmak izi incelemesi yapıldıktan daha sonra İzmir Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri Şube Müdürlüğü grupları tarafınca basına gösterildi.

“Hedef gözetmeden, rastgele attım”

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis grupları, 8 kişiyi daha gözaltına aldı. bu biçimdece derbideki olaylarla ilgili gözaltı sayısı, 28’e çıktı. İşaret fişeğini ateşleyen Furkan E.’nin de tabiri ortaya çıktı. Furkan E.’nin, polise verdiği sözde, “Pişmanım. Amaç gözetmeden attım, rastgele birini amaç almadan rastgele attım” dediği öğrenildi.

İş yerlerine baskın

Polis ayrıyeten patlayıcı ve yanıcı materyallerle birlikte işaret fişeklerinin de alındığı Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki iş yerine baskın yaptı. İş yeri sahibi hakkında açılan isimli soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Gözaltındaki 28 kişinin, süreçlerinin akabinde bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.