Kervan Besin Birinci 500 Sanayi Şirketi içinde Yerini Aldı

Selinx1

New member
Türkiye’deki en yüksek yumuşak şeker üretim kapasitesine sahip Kervan Besin, İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesine girme muvaffakiyetini gösterdi. Kervan Besin Genel Müdürü Burhan Başar, halka arzın getirdiği gücün akabinde ISO 500’de yer almanın hem Kervan Besin birebir vakitte paydaşlar için büyük motivasyon olduğunu tabir etti.

85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Besin, İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesine 424.basit giriş yaptı. Kervan Besin 2020 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın yayınladığı “2019 yılı Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Kuruluşu” listesinde 2. sırada yer almıştı. Şirket bu yıl listede 78 sıra yükselerek birinci 500 sanayi şirketi içinde yerini aldı. Kervan Besin Genel Müdürü Burhan Başar 2020 yılı performanslarının bu biçimde bir kararı getireceğinden emin olduklarını tabir ederek, beklentiye karşın Türkiye’nin birinci 500 sanayi kuruluşu listesinde yer almış olmanın tüm şirket çalışanları ve paydaşlar için büyük bir heyecan yarattığını söz etti. Başar, bu motivasyonla 2021 yılının da stratejik maksatların tamamına ulaşıldığı bir yıl olmasını planladıklarını söylemiş oldu.

Birinci 500’ü 2020 başarısı getirdi

Kervan Gıda’nın konsolide satış geliri 2020 yılında 1 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti. Bu sayı bundan evvelki yıla oranla yaklaşık yüzde 47’lik bir büyümeye karşılık geldi. Şirketin tıpkı devirde yaptığı ihracat dolar bazında 86 Milyon USD düzeylerinde gerçekleşti. Bu sayı toplam ciro ortasında yüzde 59,7’lik bir hisse oluşturdu. Global pazarda kendi kategorisinde ciro açısından sekizinci sırada yer alan Kervan Gıda’nın orta vadeli gayesi dünyanın birinci 5 yumuşak şeker üreticisi içinde yerini almak.

Halka arzın yurtdışı yatırımlarını hızlandırdı

2020 yılı Aralık ayında halka arz sürecini yaklaşık 270 bin yatırımcının portföyüne girerek büyük bir muvaffakiyet ile tamamlayan Kervan Besin, halka arz gelirlerinin yüzde 55’inin küresel pazar yatırımlarına yönlendirilmesini hedefliyordu. Bu maksatları kapsamında Polonya’nın önde gelen yumuşak şeker üreticilerinden ZPC Otmuchów ve iştiraki PWC Odra’nın çoğunluk payını satın alan Kervan Besin, bu satın alım ile 72 bin 300 ton olan yıllık üretim kapasitesini yaklaşık yüzde 52 oranında artırdı. Burhan Başar, bu atağın Avrupa’da üretim tesisi ile Avrupa Birliği vergi avantajlarından yaralanmak, gelir kaynaklarını çeşitlendirmek, global düzeyde marka bilinilirliğini arttırmak üzere avantajlar getirdiğine de değinerek, ZPC Otmuchów ve PWC Odra’nın üretim kapasitesi, dağıtım kanalları ve mevcut müşteri portföyü vasıtasıyla yumuşak şeker üretiminde ve satışında kıymetli bölgesel sinerjiler yakalamayı planladıklarını söylemiş oldu.

“Değer katan üretim modelimizi dünyaya yayacağız”

Burhan Başar Türkiye’nin birinci 500 sanayicisi içinde yer almanın üretim kapasitesi, ciro ya da ihracat sayılarının ötesinde bir kıymeti olduğunu belirterek, insan hayatına paha katan bir operasyon yürütmenin Kervan Gıda’nın evvelari içinde yer aldığını söylemiş oldu. Başar, “Topluma yarar sağlayan bir anlayışla, insanların itimatla tüketebileceği eserler sunan yenilikçi bir besin firması olmak hedefiyle her gün daha fazlası için çalışıyoruz. 2018’den beri ağır faaliyette olan Ar-Ge Merkezi’miz, işlevsel, vegan, şekeri azaltılmış, prebiyotik, C vitaminli, multi vitaminli eserler üzere biroldukça öncü çalışmayı yürütüyor” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı