Kimya Kesiminde AR-GE’yi Güçlendirecek İş Birliği Protokolü İmzalandı

Selinx1

New member
Türkiye’nin birinci kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’de kurulan Teknoloji Geliştirme ve Tahlil Merkezi (GEBTEK) ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) içinde Ar-Ge için protokol mutabakatı imzalandı. Mutabakata göre GEBTEK, GTÜ Teknopark’ta faaliyet gösterecek. Protokol muahedesiyle 11’inci Kalkınma Planı’nda yer alan üniversite-sanayi iş birliği alanında değerli bir adım atılmış oldu.

Türkiye’nin birinci kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’de yer alan GEBKİM Teknoloji Geliştirme ve Tahlil Merkezi (GEBTEK) ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) içinde Ar-Ge faaliyetleri için iş birliği mutabakatı imzalandı.

Mutabakatla GEBTEK, GTÜ Teknopark’ta yer alacak. GTÜ’nün akademik gücüyle GEBKİM’in dalın ortasından tecrübesi, Türkiye’de üretilmeyen kimyasalların üretimi, kimya bölümünü ilgilendiren sorunların tahlili ve yenilikçi kimyasal teknolojiler mevzularında Ar-Ge çalışmalarına sürat verecek.

İŞ BİRLİĞİ ÖN PROTOKOL MUTABAKATI İMZALANDI

İş birliği protokol muahedesi, GEBKİM İdare Heyeti Lideri Vefa İbrahim Aracı, GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan, GTÜ Teknopark Genel Müdürü Zübeyde Demirkapu, GEBKİM İdare Heyeti Üyeleri, Şafak Türkay, Cem Yelten, Eralp Fazilet, Sebahattin Işık, GEBTEK Stratejik Ünitesi PMO Partners Kurucusu Bengü Türk, PMO Partners Eğitim Koordinatörü Funda Kılıç ve PWC Şirket Ortağı Cem Aracı’nın katıldığı görüşmede imzalandı.

11’İNCİ KALKINMA PLANI İÇİN DEĞERLİ BİR ADIM

2019-2023 devrini kapsayan 11’inci Kalkınma Planı’nda yer alan sanayi-üniversite iş birliğine atıfla imzalanan protokol muahedesi, Yüksek Öğretim Kurulu’nun kimya alanında Ar-Ge için seçtiği GTÜ ile GEBKİM’in iş birliğiyle kıymetli bir ivme kazanacak.

DALIN GEREKSİNİMLERİNE TAHLİL ÜRETMEK İÇİN KURULDU

GEBKİM Teknoloji Geliştirme ve Tahlil Merkezi’nin kuruluş gayeleri içinde, “Ulusal ve memleketler arası kimya yeterlilik dokümanlarının idaresi, Mevzuat değişiklikleri ve aktüel yasal zorunluluklar konusunda bilgilendirme, Karbon ayak izi ölçümü ve raporlama hizmetleri, Ulusal ve memleketler arası proje idare hizmetleri, Milletlerarası iş ağları suramı, Memleketler arası pazarlara yatırım fizibilite takviyesi, Kurumsal olgunluk tahlilleri, Dijitalleşme ve Teknoloji idare danışmanlık hizmeti, Kurumsal altyapı sistemlerine geçiş danışmanlık hizmeti, Girişimcilik ekosistem oyuncularının tanıtım ve pilot uygulamaları, İnsan kaynakları süreç danışmanlık hizmeti, GEBTEK Akademi seminerleri” unsurları yer alıyor.

“GELECEĞİ BUGÜNDEN İNŞA ETMEK İÇİN ÜNİVERSİTE-OSB İŞ BİRLİĞİ GEREKLİ”

“Geleceği bugünden inşa etmeliyiz” diyen Aracı, “İthal ettiğimiz ana kimyasalların Türkiye’de üretimi için GEBTEK ile GTÜ’nün Ar-Ge iş birliği büyük ehemmiyet taşıyor. Üreticilerimizin hammadde bağımlılığını azaltmamız, Türkiye’nin cari açığını kapatmamızda ve üreticilerimizin rekabet gücünün artmasına yarar sağlayacak. GEBKİM, GTÜ iş birliği ayrıyeten, kimya bölümünün ve endüstrinin global ısınma, güç ve etraf sıkıntılarına tahliller sunacaktır. Attığımız bu adımın örnek olmasını diliyoruz” tabirleriyle kelamlarını sonlandırdı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı