Kırmızı kart gösteren hakeme baş attı!

Deniz

Member
Ordu’nun Ünye ilçesinde amatör futbol maçında kendisine kırmızı kart gösteren hakeme baş atan Ünye 1957 Spor Kulübü futbolcusu Sefa Demir, yanılgılı olduğunu kabul ederek, “Beni yetiştiren ailemden, hocalarımdan, Ünyespor’dan, Ünyespor taraftarından özür diliyorum. Kulübümüzün ve halkımızın ismini bu biçimde makûs bir olayla duyulmasını istemezdim” dedi.

Ünye ilçesinde Bölgesel Amatör Lig’i (BAL) 2’nci Bölge 2’nci Küme’de Ünye 1957 Spor ile Eynesil Belediyespor dün karşılaştı. Müsabakanın uzatma dakikalarında yedek kulübesindeki Ünye 1957 Sporlu Sefa Demir, hakeme itirazdan dolayı kırmızı kart gördü.

Demir, kendisine kırmızı kart gösteren müsabakanın orta hakemi Yasin Kavcıoğlu’na baş attı. Hakem aldığı baş darbesi ile yere düştü. Polis alana girerek tedbir alırken, Eynesil Belediyespor’un 1-0 önde olduğu müsabaka hakem sonucu ile 90+5’inci dakikada tatil edildi.

Hakemler güvenlik tedbiri altında soyunma odasına gitti. Futbolcunun hakeme baş attığı anlar müsabakayı canlı yayınlayan A52 TV’nin kamerasına yansıdı.

Ünye 1957 Spor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, hakeme baş atan oyuncularıyla yollarını ayırdıkları açıklandı.

“Hakemin de kusurları vardı”

Sefa Demir, yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Manzaralarda yalnızca benim olayım var lakin maçın başından itibaren izlenirse hem rakip grup hem hakemin yanlışları vardı. Natürel ki yaptığım hareket yanlışsız değil. Bana yakışmayan hareket. Olağan koşullarda hakemler futbolcuyu yanına yaklaştırmaz. içinde ara olması gerekir” diye konuştu.

Olayın bir anlık refleks olduğunu belirten Demir, “Moralimiz bozulmuş, uzatmalardayız. Burnumun tabanına gelip kırmızı kart çıkarttı. Orada ani bir refleks oldu. Bu katiyen yanlışsız değil. Benim yetiştirildiğim kültüre, aileme, futbolcu arkadaşlarıma, kulüp yöneticilerime, hocalarıma karşı yanlıştı. Beni hiç kimse bu biçimde yetiştirmedi. Olay büsbütün bir anlık refleksti” formunda konuştu.