Köprüye, müteahhide değil, çiftçiye garanti verelim

Selinx1

New member
BTP Önderi Hüseyin Baş Tele 1 televizyonunda konuştu.

BTP Başkanı Hüseyin Baş’tan dikkat alımlı açıklamalar…

– Atatürk aykırısı siyaset, bir ulusal güvenlik meselesidir

– Satacak bir şey bırakmadılar, para bitti, kriz başladı

– Köprüye, müteahhide değil, çiftçiye garanti verelim

– Ulusal İktisat Modeli üreticiyi takviyeler, zira bunlar stratejik bölümdür

– Gençlerin bir siyasi öndere muhtaçlığı yok, siyasi başkanların gençleşmesine muhtaçlık var

– Laiklik, birileri başına nazaran karar vermesin diye vardır

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş, TELE 1 kanalında Merdan Yanardağ’ın, ‘Lider Söyleşileri’ programına konuk oldu.

Hüseyin Baş’a sorulan birinci soru, “BTP niye var?” sorusu oldu.

Atatürk aykırısı siyaset, bir ulusal güvenlik sıkıntısıdır

Bu soruya, “Öz olarak şunu söyleyebiliriz; Türkiye’nin kurucu bedellerine ve manevi yapısına uygun bir Türk milleti figürünü hayata geçirmek ismine, bunu anlatmak ismine kurulmuş ve yoluna çıkmış bir siyasi hareketiz.” biçiminde yanıt veren BTP başkanı, Atatürk düşmanlığının aslında bir ulusal güvenlik sorunu olduğunu tabir etti.

Baş şunları söylemiş oldu; “Atatürk aksiliği üzerinden yürütülen siyaseti yok edebiliriz, def edebiliriz. Zira bu bir ulusal güvenlik sıkıntısıdır. Atatürk’e karşı bir siyaset günün sonunda bir ulusal güvenlik meselesidir. Atatürk’e karşı bir siyaset yaptığınızda gaye şudur; Türkiye’yi bölmek. örneğin Atatürk’e karşı olanlar ‘Lozan’da zımnî unsur var’ der. bu biçimde biz de şunu söylüyoruz. Yöneticilerimiz çıksın, Lozan’da saklı unsur vardır yahut yoktur bu millete söylesin.”

Ulusal İktisat Modeli ne diyor?

Prof. Dr. Haydar Baş imzalı Ulusal İktisat Modeli’ne ait soruları da yanıtlandıran Hüseyin Baş, “Bir ülke kendi kaynaklarıyla ve kendi insanıyla kendi tüketim kabiliyetini ortaya koyarak, hayata geçirerek fazlaca kuvvetli bir devlet haline gelebilir. Bunun için oburlarının sizin sırtınızı sıvazlamasına, diğerlerine boyun eğmenize, diğerlerinden medet ummanıza gerek yoktur, Ulusal İktisat Modeli bunu söyler ve bunu her devlet için söyler” dedi.

Hür piyasa nedir?

Hüseyin Baş, Merdan Yanardağ’ın, “Neo Liberal, özelleştirmeci piyasa iktisadı karşısındaki tavrınız nedir?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi; “Neo Liberal siyasetler derki, ‘Devlet fabrika açmaz, istihdam yapmaz, yeni teşebbüs yapmaz… Bunların hepsi özel bölümdedir. Türkiye’nin bütün fabrikalarını, kuruluşlarını, zenginliklerini elden çıkardılar. Buradan elde ettikleri parayla bir yalancı bahar yaşattılar. daha sonra satacak bir şey bulamadıkları için, biz bu krizi bugün iliklerimize kadar yaşıyoruz. Aslında biz bu krizi 2002’den beri yaşıyorduk fakat yalnızca hissetmiyorduk. Hava eksi 5 dereceydi lakin, hissedilen 3 dereceydi. Biz 3 dereceyle memnunduk lakin havanın eksi 5 derece olduğunu yeni anladık. bu biçimde bir tablo var. ötürüsıyla bu bize Neo Liberal bakış açısının dayattığı bir noktadır. Bağımsız Türkiye Partisi, Hüseyin Baş şunu söyler; Biz Ulusal İktisat Modeli’ni uygulayacağız. Bizim başka bütün siyasi yapılanmalardan farkımız bu. Artık özgür piyasa diyorlar. Özgür piyasa nedir? Hür piyasa para sahipleri eliyle monopolleşen, monopolleşen piyasanın adıdır” karşılığını verdi.

“Fındık 5 yıl daha sonra yok!”

Besin krizi söylentilerine de katılmadığını belirten BTP başkanı, “Bugün dünyada besin krizi konuşuluyor. Besin krizi kavramı dünyanın en saçma kavramıdır, ben reddediyorum bu kavramı. Ortaya bir mantık koyuyorum. Krizin çıkmasının tek bir sebebi var; üretici istediği paraya sahip olamıyor. İstediği geliri elde edemeyince üretmemeye başlıyor, zira ziyan ediyor” dedi ve fındık üzerine dikkat cazibeli bir açıklama yaptı.

BTP önderi, “Çok kısa bir vadede bitecek bir dal söyleyeyim size; fındık dalı. 5 yıl daha sonra fındık yok. Dünyadaki en büyük üretici biziz, borsası Frankfurt’ta. Bu dal burada bitecek, şu anda o noktaya gidiyor. ötürüsıyla bu besin krizinin hem ülke çapında birebir vakitte dünya çapında engellenebilmesinin formülü nedir? Bir kapalı el bu üreticiyi takviyeler. Ulusal İktisat Modeli bunu söyler işte. Üreticiyi takviyeler, zira bunlar stratejik bölümdür. Bu üretim devam etmelidir. Bu üretim zımnî el tarafınca desteklenirse her vakit üretmeye devam eder. Bu bilinmeyen el sistemi da lakin ve fakat devlettir. Devletin bakılırsavi çiftçisine sübvansiyon yapmaktır. Bugün bunu Avrupalı yapıyor, Amerikalı yapıyor, Türkiye yapmıyor bunu! Biz çiftçimize ucuz mazot, elektrik verebiliriz, güç masraflarını düşürebiliriz. Biz çiftçimize eser alım garantisi verebiliriz. Hani köprüye, müteahhide geçiş garantisi veriyoruz ya çiftçimize eser alım garantisi verelim. daha sonrasında bakalım fiyatlar yükseliyor mu, yükselmiyor mu? Ayçiçeği getiren gemileri canlı yayın araçlarıyla takip ettiler. Şu topraklarda yetişmeyecek bir tane eser yok.”

“Gençlerin öndere gereksinimi yok, başkanların gençleşmesi gerek”

BTP Genel Lideri Hüseyin Baş, ‘Seçmen size niye oy versin’ formundaki soruya da şu yanıtı verdi; “İlk kez oy kullanacak 6-6,5 milyon genç seçmen var. Bu, oyların yüzde 15’inden çoksı yapıyor. Bu seçmenin oy verebileceği, ‘Ben bunu sevdim, bununla yürüyebilirim’ diyeceği şu andaki en tezli profil sav ediyorum benim. Zira ben gençlerin ortasından çıkmış biriyim. Ben gençlere siyasal bir liderlik yapmaya çalışmıyorum. Ben 2090’ları planlayalım dedikçe, Türkiye 1990’lara geri gdolayılmeye çalışılıyor. bu biçimde bir paradoksun ortasındayız. Gençlerin bir siyasi başkana muhtaçlığı yok, siyasi başkanların gençleşmesine muhtaçlık var. Türkiye şu andan tam bir kritik dönemeçte.”

“Laiklik dini korumak için vardır”

Laiklik konusu da programda gündeme geldi.

BTP önderi, “Laikliği nasıl tanımlıyorsunuz, haliniz nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi;

“Laiklik dini korumak için vardır. Laiklik birileri başına bakılırsa karar vermesin diye vardır. Din bir tanedir, kararı muhakkaktır. Birileri kalkıp ben bu biçimde yorumladım demesin diye laiklik getirilmiştir. Olması mecburî olan bir kavramdır”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı