Korkuteli eserleri KORKOOP’tan alınır

Selinx1

New member
Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’in, yerelden kalkınma gayesiyle dayanak verdiği Korkuteli Ziraî Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP), Korkuteli İmrahor Mahallesi’ndeki Bayan Teşebbüsçüler Durağı’nda bayanların ürettiği birfazlaca eser de beğeniye sunuluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hem kooperatifçiliği birebir vakitte bayanların üretimini desteklemek hedefiyle uygulayıcısı olduğu BAKA takviyeli ‘Üreten Bayanlar Kazanan Yarınlar’ projesinde bayanlar üreterek kazanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin takviye verdiği Korkuteli Ziraî Kalkınma Kooperatifi KORKOOP üyesi bayanlar, Korkuteli İmrahor Mahallesi’ndeki ‘Kadın Teşebbüsçüler Durağı’nda meşhur Korkuteli tarhana çorbasının satışını yapıyor.

YÖRÜK ÇADIRINDA KAHVALTI

KORKOOP üyesi bayanların dönemde ürettikleri tarhana, ‘Anne eli lezzeti’ ile pişirilip satışa sunuluyor. Tesiste, Korkutelili bayanların kendi ürettiği reçeller, zeytin, kuru tarhana, salça, turşu, baharat çeşitleri, un, salamura yaprak, pekmez çeşitleri, bal, erişte, bakliyat, kurutulmuş meyve çeşitleri el emeği mamüllerinin satışı da yapılıyor. KORKOOP üyesi bayanlar rezervasyon ile kümeler için de yemek hizmeti sunuyor. Tesiste serpme kahvaltı, gözleme, bazlama üzere eserlerde hizmete sunuluyor.

YENİ ÜRETİM PROJELERİ GELİYOR

S.S. Korkuteli Ziraî Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Lideri Dudu Kocabaş, kısa mühlet evvel hizmete açtıkları Bayan Teşebbüsçüler Durağı’na ilginin büyük olduğunu belirterek, “Bize dayanağını hiç bir vakit esirgemeyen Liderimiz Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz. Birfazlaca eser üretiyoruz. Yeni üretim projelerimiz meyve verme etabına geldi. Daha evvel belediyeden toplumsal yardım takviyesi alan, hiç bir ekonomik gücü ve mesleği olmayan bayanlar artık kendi ayakları üzerinde durmaya başladı. Tesislerimiz arttıkça çalışan bayan sayımız da artacaktır” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı