Lider Altay: KOMEK ile Üretime ve İstihdama Katkı Sağlıyoruz

Selinx1

New member
Konya’nın istihdamına ve toplumsal hayatına sağladığı katkıyla öne çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde açılan Üç Boyutlu Yazıcı ile Temel Düzey Kumanda ve PLC eğitimleri kursiyerlerden ilgi görüyor. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, açtıkları yeni kuşak kurslarla hem orta eleman gereksiniminin giderilmesine birebir vakitte üretime ve istihdama katkı sağlamaya devam ettiklerini söylemiş oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), istihdama katkı sağlamaya ve kursiyerlerin toplumsal istikametlerini geliştirmeye devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, meslek edindirme alanında Türkiye’ye model olan KOMEK’in bugüne kadar 400’den çok branşta 1 milyondan fazla kursiyere eğitim verdiğini söylemiş oldu. KOMEK’in Konya’da hayli değerli bir işlevi icra ettiğini kaydeden Lider Altay, bilhassa açtıkları yeni kuşak kurslarla hem orta eleman muhtaçlığının giderilmesine tıpkı vakitte üretime ve istihdama katkı sağlamaya devam ettiklerini söz etti. Lider Altay, “Bugüne kadar açtığımız kurslara katılan hemşehrilerimiz kendilerini geliştirmenin yanında üretmenin, iş sahibi olmanın da memnunluğunu yaşadı. süratle gelişen teknolojinin gelişmenine bağlı olarak her yıl farklı branşlarda kurslar açarak hemşerilerimizin kendisini geliştirmesine imkan tanıyoruz. Üç Boyutlu (üç boyutlu) Yazıcı ile Temel Düzey Kumanda ve PLC Kursları da bunlar içinde. Yeni kuşak branşların ilgi görmesinden ayrıyeten memnuniyet duyuyoruz. Bu kurslarda eğitim alan kursiyerlerimiz mezun olduktan daha sonra ya kendi iş yerlerini kuruyor ya da yetişmiş eleman olarak endüstride üretim sürecine katılıyor.” dedi.

üç boyutlu YAZICI KURSU

üç boyutlu yazıcılarla meskenlerinde üretim yapmak isteyen kursiyerler, birinci vakit içinderda uzaktan eğitimle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen teorik eğitimlerini tamamlıyor. Kursiyerler çabucak sonrasında KOMEK Alaaddin Kurs Merkezi’nde katıldıkları uygulamalı eğitimlerle Üç Boyutlu Yazıcı ile nasıl üretim yapacaklarını öğreniyor.

TEMEL DÜZEY KUMANDA VE PLC EĞİTİMİ

Temel Düzey Kumanda ve PLC kursuna katılan kursiyerler, Adil Karaağaç Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulamalı eğitimlere katılarak PLC’nin temeli olan kumanda denetimlerini öğreniyor. Kumanda denetimlerinin tamamlanmasının akabinde PLC’yi tanıyan kursiyerler, kurs tamamlandığında ise kumanda sistemleri tasarlayıp temel düzeyde PLC denetimi yapabilecek düzeye geliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı