Maçın ortasında ekip arkadaşını tekme tokat döven futbolcu kulüpten kovuldu

Deniz

Member
Denizli Üstün Amatör Lig’de geçtiğimiz günlerde Değirmenönüspor ile Buldan Belediyespor içinde oynanan maçta, tüm stadın gözü önünde ekip arkadaşını tekme tokat darp eden futbolcunun kulüple olan ilişiği kesildi.

Denizli Muhteşem Amatör Lig’in 4. haftasında geçtiğimiz pazar günü Değirmenönüspor ile Buldan Belediyespor içinde oynanan müsabakanın 87. dakikasında Değirmenönüsporlu Doğukan Kesikbaş ve Mehmet Berke Atalay içinde şiddetli bir gerginlik yaşandı. İki grup arkadaşı içinde pas atmama yüzünden başlayan kelamlı tartışma, bir anda yumruklu arbedeye düştü. Sonlarına hakim olamayan Mehmet Berke Atalay, itişme sırasında yere düşen grup arkadaşı Doğukan Kesikbaş’ı tekmeledi. Tüm stadın gözü önünde meydana gelen olayın akabinde her iki futbolcu da kırmızı kartla cezalandırılarak soyunma odasına gönderildi.

Galatasaraylı Marcao ile Kerem Aktürkoğlu içinde yaşanan arbedenin akabinde saha ortasındaki şiddetin bir meselai yaşatan Mehmet Berke Atalay ve Doğukan Kesikbaş’ın durumunu kıymetlendirmek için Değirmenönüspor İdare Konseyi olağanüstü toplandı. Toplantı sonunda olayları başlatan ve kadro arkadaşını tekmeleyen Mehmet Berke Atalay’ın kulüple ilişiğinin kesilmesine karar verildi.

“tekrar kapının önünden dahi geçemez”

Kulüp Lideri Ahmet Soyel, bu olayın kendilerini hayli üzdüğünü belirterek, “Aslında bu hususta söylenecek pek bir şey yok Ben ahlaksız futbolcuyu sevmiyorum. Bizim kulüpte terbiyesiz, ahlaksız futbolcu olamaz. Ne rakibe ne ekip arkadaşlarına bu biçimde bir şey yapmasını kabul etmemiz mümkün değil. Değirmenönüspor’u kurduğumuz günden bugüne kadar daima şunu söylüyoruz; ‘Arkadaşlar düzgün olalım, arkadaşlar örnek olalım.’ Ben kendi açımdan baktığımda bu olay bana epeyce büyük rahatsızlık veriyor. Spor bu olmamalı. Fakat oldu tabi bu biçimde bir olay. Olmuş olan bir işe de söylenecek bir şeyimiz yok. Onun için artık bundan daha sonraki süreçte kadro kaptanları ile görüştük. bu biçimde bir şey yeniden edildiğinde daha külfetli şeyler olacağını arkadaşlar biliyor. Herbiçimde bundan daha sonra daha düzgün hareketler yaparak yollarına devam ederler diye düşünüyorum. Kulüp olarak idare konseyi sonucu gereği olaya karışan futbolcunun ilişiğini kestik. Mutlaka tekrar Değirmenönüspor’un kapısının önünden dahi geçme durumu olmayacaktır.

Denizli’de bu futbolcuyu oynatmak isteyen kulüp var ise da gelsinler evraklarını verelim, alsınlar oynatsınlar. Bu futbolcu bu hareketi ile Değirmenönüspor’a büyük ziyanlar vermiştir. Keşke bunlar olmasaydı, konuşulmasaydı. İdare şurasındaki arkadaşlar esasen bu kişinin katiyen durmaması gerektiği konusunda hemfikirler. Bu niçinle kulüpten gönderilme sonucunı oy birliği ile verdik. aslına bakarsan katiyetle bu biçimde bir futbolcuyu kulüpte tutmamız kelam konusu değil” dedi.
İstenmeyen bir durumla karşı karşıya kaldıkları için fazlaca üzgün olduklarını söz eden Teknik Sorumlu Ruhi Eryılmaz ise, “Bu işe karışan futbolcumuzun cezası verildi. Kulüp ile ilişiği kesildi. İstenmeyen durum onun yardımıyla yaşandı. tekrar yeşil alanlarda görmek istemediğimiz olaylar ile karşılaşılmasını istemiyoruz. İnşallah tekrar bu biçimde olaylar yaşanmasın. Biz de kaldığımız yerden genç oyuncularımızla bir arada devam edeceğiz. İnşallah Değirmenönüspor’a hak ettiği, özlediği muvaffakiyetleri yaşatacağız”
açıklamasını yaptı.