Manolis Siopis: Trabzon ve Yunanistan büsbütün birebir, fazlaca enerjik ve çılgınız

Deniz

Member
Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Manolis Siopis, Trabzon’a gelmedilk evvel arkadaşlarının ön yargılı olduğunu belirterek, “Türkiye’ye geldiğimde fark ettim ki aslında epey fazla benziyoruz. Hatta birebiriz bile diyebilirim. Dönem başında Trabzon’a geldiğimde ise bunun kat kat fazlasını gördüm. Zira büsbütün birebiriz. Trabzonlular da bizim üzere, Yunanlar üzere. Çok hareketli, epeyce enerjik ve fazlaca çılgınız” dedi.

Trabzonspor’un orta saha oyuncusu Manolis Siopis, bordo-mavili kulübün 190. sayısına açıklamalarda bulundu. Futbola epey küçük yaşlarda, meskeninin bahçesinde babasıyla birlikte oynayarak başladığını lisana getiren Siopis, “Asıl futbola başlama öyküm ise köyümüzdeki akademi ile oldu. 9 yaşlarında akademiye gittim. Babam esasen yaşadığımız yerde amatör futbol oynuyordu. Amatör olarak oynadığı vakit içinderda 3. Lig’den teklif almış ancak dedem gitmesine müsaade etmemiş. Çiftliğimiz olduğu için orada çalışması ismine futbolcu olmasını istememiş.

sonrasındasında ben ve erkek kardeşim dünyaya geldikten daha sonra bize futbolu öğretti, futbolu sevdirdi. Tahminen de kendisi hayallerini gerçekleştiremediği için bizim hayallerimizi yaşamamızı istedi. Açıkçası Yunanistan’da yaşadığım yerden ayrılıp 14 yaşında Atina’ya Olympiakos’un altyapısına gittiğimde profesyonel hayata birinci adımımı attım. 19 yaşındayken Ujinidis isminde bir hoca beni gördü ve istedi. Oradan bir yıllığına hocanın istediği kulübe kiralık olarak gittim. Bana güvenen ve Yunan Üstün Ligi’ne adım atmamı sağlayan hocam oydu”
tabirlerini kullandı.

“Ailem şuan çiftlikte, muhtemelen ben de orada olabilirdim”

“Futbolcu olmasaydın hangi mesleği yapardın?” sorusuna, “Bilmiyorum, açıkçası pek düşünmedim. Lakin bütün ailem çiftlikte şu an, muhtemelen ben de orada olabilirdim” yanıtını veren Siopis, Trabzon’a gelmedilk evvel arkadaşlarının ön yargılı olduğunu lisana getirdi. Siopis, “Bana daima ön yargıyla karışık yorumlar yapıyorlardı. Lakin; Türkiye’ye geldiğimde fark ettim ki aslında hayli fazla benziyoruz. Hatta birebiriz bile diyebilirim. Dönem başında Trabzon’a geldiğimde ise bunun kat kat fazlasını gördüm. Zira büsbütün birebiriz. Trabzonlular da bizim üzere, Yunanlar üzere. Çok hareketli, epey enerjik ve epeyce çılgınız” biçiminde konuştu.

“Asker gibiyim”

Trabzon’a geldiği ve birinci maçını oynadığı günden itibaren sevgi, samimiyet ve sıcaklığı en derinden hissettiğini kaydeden Siopis, “Yanlış hatırlamıyorsam Sivasspor maçıydı. Karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna girdiğimde ve topu ayağıma aldığımda tribünlerde o sıcak samimiyeti hissettim. Benim bir oyun biçimim var, elbette ki ilişkin olduğum kulübüm için futbol oynuyorum fakat taraftarlarımız için de oynuyoruz bu oyunu. Bunu tanım etmek gerekirse asker üzereyim diyebilirim. bu türlü oynarım ve o sebepten dolayı taraftarlar da beni fazlaca severler. Ben de bu sevgiyi birinci andan itibaren hissettim ve birebir vakitte kulübümüz için en güzelini vermeye çalışıyorum” diye konuştu.

“Hamsiyi epey seviyorum”

Bordo-mavili ekibinde en düzgün Bakasetas ile anlaştığını vurgulayan Siopis, “Alanyaspor’da oynarken deplasmana Trabzon’a gelmiştik. Trabzon’daki oteldeki restorana girdiğimizde bir de ne bakılırsayim, Hamsi yapmışlar. Yunanistan’da da biz hamsiyi hayli yaparız ve ben de çok derece hayli severim. Restorandaki çalışanlara sorduğumda Trabzon’da hamsinin en güzelini bulunabileceği yerlerden biri olduğunu söylemiş olduler. Ben koskoca bir tabağı bitirdim. Hatta Bakasetas beni görüp ‘Ne yapıyorsun’ demişti. Hamsiyi epeyce seviyorum, buradaki hamsiyi daha da sevdim. Kulüpte en âlâ anlaştığım oyuncu olağan ki Bakasetas. Onunla birlikte üç yıl oynadık. Onun haricinde ise Yusuf Sarı. Onunla da epeyce eğleniyorum, fazlaca şakalaşıyoruz. Kadro arkadaşlarımızın hepsi genelde epey yeterli, fazlaca müspet insanlar” dedi.

“Fenerbahçe maçında harika bir atmosfer vardı”

Fenerbahçe galibiyetinin akabinde atmosferin şahane olduğunu söyleyen Siopis, “Pandemi kısıtlamaları olmasaydı büsbütün dolu bir statta taraftarlarımızla bir arada oynayacaktık. Fakat bir daha de yarı dolulukta bile mükemmel bir atmosfer vardı. Galibiyetten daha sonra aslına bakarsanız daima birlikte dans ettik. Ben Kolbastı’yı izlemiştim. YouTube’da 2010-2011’den bir görüntü var. Bir final maçı daha sonrası sanırım, Ceyhun orada oynuyordu. Hatta altmış bir bin kişi vardı stadyumda. Onu izlemiştim olağanüstüydü ve onu artık ben yaşadım. Çok güzeldi” sözlerini kullandı.